Sfaturi pentru mamici: iata care sunt cele mai potrivite pijamale pentru copii

Desi pare usor sa alegi pijamale pentru copii, oferta din prezent este atat de bogata incat le-ar putea pune in dificultate chiar si pe mamicile "profesioniste". Indiferent de culori si imprimeuri, confortul ar trebui sa primeze intotdeauna pentru ca cel mic sa aiba parte de un somn linistit si odihnitor. In timpul somnului, creierul copilului se dezvolta, iar organismul se regenereaza, fiind stimulata cresterea. Tocmai din acest motiv, prichindelul trebuie sa poarte pijamale pentru copii comode, care sa nu ii pericliteze dezvoltarea armonioasa. Pentru ca subiectul hainutelor pentru cei mici este inepuizabil, iata cateva sfaturi pretioase legate de alegerea unor pijamale pentru copii!


Calitatea este primordiala

Atunci cand alegi pijamale copii, cea mai importanta regula de care trebuie sa tii cont este calitatea materialului din care sunt acestea confectionate. Bumbacul natural este bland cu pielea sensibila a copilului si ii asigura micutului confortul termic de care are nevoie. Fibrele naturale absorb umezeala si previn iritatiile pielii, astfel incat prichindelul sa se simta excelent si sa nu sufere de afectiuni dermatologice.

Tine cont de anotimp!

Un alt aspect pe care e bine sa il ai in vedere atunci cand cumperi pijamale pentru copii este legat de temperatura de afara si din interior. Spre exemplu, iarna pijamalele trebuie sa fie pufoase si calduroase, in timp ce vara acestea trebuie sa fie cat mai racoroase si lejere. De asemenea, in functie de temperatura din camera copilului, poti opta pentru modele cu maneca scurta/pantaloni scurti sau cu maneca lunga/pantaloni lungi.

Accesoriile pot lipsi

Confortul micutului tau nu trebuie perturbat de accesorii incomode si dificil de purtat. Asadar, cauta pijamale pentru copii care sa nu contina bretele, barete, cordoane sau orice alt accesoriu care i-ar crea un disconfort in timpul noptii. De asemenea, cusaturile si etichetele trebuie sa fie verificate de fiecare data cand cumperi pijamale pentru copii, caci acestea pot, de multe ori, sa il deranjeze pe cel mic in timpul odihnei. Specialistii recomanda cusaturile fine si cat mai putine etichete, intrucat acestea pot irita pielea si pot provoca mancarimi.

Alege marimea potrivita!

Ca mama, e bine sa iti supraveghezi indeaproape copilul in timpul somnului, pentru a-i urmari comportamentul si a observa daca obisnuieste sa se trezeasca des sau sa se dezveleasca. Cauta in magazine pijamale pentru copii pe marimea potrivita, care sa ii acopere corpul in intregime si sa mentina temperatura. Evita articolele mult prea stramte, caci pielea micutului trebuie sa respire in cursul noptii, mai ales daca obisnuiesti sa il invelesti cu o patura mai groasa. Seturile din doua piese sunt foarte practice si usor de schimbat, intrucat ii permit copilasului sa invete sa se imbrace singur pe masura ce creste.

Acum ca stii ce pijamale pentru copii ii poti alege prichindelului tau, intra pe Liloo.ro, un magazin online cu haine pentru copii in care vei gasi tot ce are nevoie micutul pentru o dezvoltare armonioasa. Toate articolele marca Liloo sunt fabricate in Romania, din bumbac natural, la preturi accesibile pentru bugetul tau, fiind realizate din dragoste pentru frumos si calitate.

pijamale copii Liloo