Platforma online românească care vinde produsele artizanilor din întreaga lume

Blouse Roumaine Shop, primul magazin online dedicat iei romanesti se reinventează ca marketplace online cu piese autentice create de mestesugari si designeri din intreaga lume. Astfel,pe lângă cea mai buna selecţie de ii tradiţionale româneşti, puteţi cumpăra vyshyvanka ucrainiană, coşul marocan, espadrilele originale catalane redescoperite si relansate în modă de Yves Saint Laurent.

“În sudul Marocului sunt adăposturi mari de palmieri, în care utilizarea paielor a fost întotdeauna înrădăcinată în cultura locală. Baskkeaving este cea mai veche meserie din Maroc și a fost inițial realizată doar de barbati” Isabelle Descampes curator international,partener al magazinului Blouse Roumane Shop

Pe lângă categoria fashion, in magazinul online se găsesc piesele create de faimoşii mestesugari olari de Corund şi Horezu, meştesugari în lemn, designeri de bijuterie, creatori de porţelanuri şi produse handmade. Astfel, Blouse Roumaine Shop devine cel mai mare magazin cu produse autentice realizate de meştesugari, artişti şi designeri.

Modelul Blouse Roumaine Shop conectează atelierele autentice cu traditie la cumpărătorii din online.. Comenzile pleacă din atelierele româneşti din ţară, dar şi din Kiev, Marsillia,Maroc sau Spania. Prin intermediul tehnologiei, poti călători şi cumpăra din bazarurile şi atelierele din jurul lumii doar cu câteva clickuri.

După aproape 5 ani de Blouse Roumaine Shop, am propus modernizarea si schimbarea mentalitatii cu privire la manufactura autentica românesca, dorim sa o scoatem definitiv din zona de kitsch sau naţionalism neproductiv, am creat un cadru contemporan, boem si sofisticat în care IA românească este o piesă diafană,preţioasă alături de vyshyvanka ucrainiană care se remarcă prin bogăţia materialelor şi broderiei extrem de complexe. Coşul marocan sau espadrilele catalane originale sunt cateva dintre noile piese culturale autentice care compun viziunea BRS . Prin urmare, am devenit un magazin online care lucrează cu mesteşugari şi producători din Europa de Vest, Europa de Est şi Africa. În momentul de faţă platforma găzduieşte peste 800 de produse. Invităm designerii, producătorii români să se alature BRS, o platformă care vorbeşte despre viitorul manufacturii si meştesugului in lume.” Antoaneta Mareş,owner Blouse Roumaine Shop

Blouse Roumaine Shop este un magazin care promovează  vizunea slowfashion, sustenabilitatatea, comerţul echitabil, etica în modă si unui stil de viata sanatos si responsabil. Sustinem orice initiativa ecologica si suntem impotriva exploatarii resurselor umane pentru a sustine industria textila. Selecţia artizanilor şi designerilor se realizează după îndeplinirea criteriilor de autenticitate şi respectarea tehnicilor tradiţionale de manufactură, meştesug şi conservarea designului identitar cultural.

Acordând o importanță deosebită unei societăți responsabile din punct de vedere social, marca a susținut Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, și anume mișcarea durabilă a modei ca o viziune viitoare a succesului.” Foberini, brand disponibil pe Blouse Roumaine Shop

Selecţia unică de artizani şi designeri internaţionali transmite un mesaj puternic de reevaluare a industriilor gigant, cât si a comportamentelor de consum de masă care au distrus frumuseţea breslelor autentice, au intervenit asupra pieselor originale cum sunt ia, vyshyvanka, kimonoul, batikul, espadrilele si multe altele.

Reîntoarcerea şi susţinerea acestor bresle contribuie la conservarea tradiţiilor din întreaga lume şi culturilor ancestrale, cât si la o evoluţie a mentalităţiilor si stilului de viaţă, prin renunţarea la consumul produselor create industrial din materiale sintetice care daunează atât sănătătii personale, cât şi mediului înconjurător. 

Adresa magazinului este www.blouseroumaine-shop.com

Instagram @blouseroumaineshop

Facebook Blouse Roumaine SHOP

Adresa mail office@blouseroumaine-shop.com

Cos marocan autentic vandut de Blouse Roumaine Shop

Cos marocan autentic vandut de Blouse Roumaine Shop www.blouseroumaine-shop.com

Mestesugarii internationali isi vand produsele pe Blouse Roumaine Shop

Mestesugarii internationali isi vand produsele pe Blouse Roumaine Shop

Ia romaneasca stilizata de Blouse Roumaine Shop

Ia romaneasca stilizata de Blouse Roumaine Shop

Vyshyvnka ucrainiana dispobilila pe Blouse Roumaine Shop

Vyshyvnka ucrainiana dispobilila pe Blouse Roumaine Shop

Blouse Roumaine Shop

Blouse Roumaine Shop

Espadrile catalane

Espadrile catalane

artisan mestesuguri moda traditional traditii romanesc blouseroumaineshop maroc blouseroumaineshop romania online digital comert online start up antreprenor europa sustenabilitate moda sustenabila autentic espadrile catalonia franta spania africa hanmade manufactura ie romaneasca ie traditionala fashion