Sezonul rece este aici – afla cum sa cureti corect hainele de blana ecologica

Hainele de blana sunt un must sezonul acesta, iar majoritatea femeilor opteaza pentru modele ecologice. Sunt usor de curatat, arata foarte bine, iar multe dintre ele au preturi mai bune decat cele din blana naturala. Cu toate acestea, multi cred ca nu sunt atat de rezistente, neavand in vedere faptul ca aceasta calitate este direct influentata de modul in care noi avem grija de ele. Invata in cele ce urmeaza cum sa le cureti in mod corect si sa le maresti durata de viata!

Verifica eticheta 

Majoritatea pieselor vestimentare, inclusiv hainele de blana ecologica, au atasata o eticheta unde se specifica instructiunile de curatare. Daca vrei sau nu sa le urmezi este decizia ta, dar exista cateva reguli esentiale de care trebuie sa tii cont daca vrei sa nu le afectezi calitatea si aspectul. Pe eticheta ar trebui sa se specifice daca respectivele haine de blana necesita sa fie spalate individual sau impreuna cu lucruri din aceeasi gama cromatica, deoarece exista posibilitatea sa se decoloreze. De asemenea, pe aceeasi eticheta ar trebui sa gasesti programul pe care sa il setezi la masina de spalat.

Seteaza programul de spalare corect

Este recomandat ca hainele de blana sa fie spalate cu apa rece si la un program special pentru lucruri delicate, deoarece acesta are mai putine rotatii pe minut. Adauga un detergent de rufe bland si balsamul preferat. Chiar daca speli la masina, poti sa folosesti un detergent de mana, deoarece acesta va fi mult mai bland cu hainele tale. 

Cum usuci corect hainele de blana 

Desi pare tentant, mai ales daca ai fost luata prin surprindere de ploaie sau ninsoare, nu usca niciodata hainele de blana cu uscatorul de par, nici chiar daca il setezi la programul fara caldura. O astfel de greseala va conduce la distrugerea fibrelor. In schimb, lasa-le sa se usuce in mod natural. Plaseaza hainele de blana intr-o incapere bine ventilata, dar nu in apropierea ferestrei unde razele soarelui sunt mai puternice. Cand le depozitezi, este recomandat sa folosesti un umeras din plastic. Inainte de a le pune pe umeras este necesar sa te asiguri ca sunt uscate in totalitate, deoarece greutatea surplusului de apa le va afecta forma. 

Scutura haina de blana si foloseste o perie pentru animale pentru a o ajuta sa se usuce mai repede. Fii atenta si blanda, deoarece nu iti doresti sa smulgi mult prea multe fire in timpul procesului. 

In ultima instanta, poti sa apelezi la un specialist. Probabil ca este cea mai sigura varianta pe care o ai, avand in vedere ca acesta are mult mai multe cunostinte despre cum sa iti curete corect hainele de blana. 

Inca nu detii haine de blana in garderoba, dar vrei sa te alaturi si tu trend-ului? Descopera colectia impresionanta din magazinul online Bogas.ro. Indiferent ca iti doresti un model clasic, pe care sa il porti in orice combinatie sau vrei sa experimentezi o culoare puternica si un croi non-conformist, aici vei gasi orice iti doresti. Asigura-te ca pasesti in acest sezon cu stil si atitudine. 

haine de blana Bogas