Petrece un Paste de Neuitat in Maramures

Ofertă Specială Paşte in Maramureş 2011

Sejurul va fi cuprins  în functie de preferinte turistilor.

Preţul Pachetului Paste 2011 la Pensiunea Casa Craciun **

* 4 zile, 3 nopti – 400 ron/persoană
* 5 zile, 4 nopti – 500 ron/persoană
* 6 zile, 5 nopti – 600 ron/ persoană
Tip Sejur : Pensiune Completa (mic dejun – pranz – cina), Masă festivă inclusă

Program Paşte Pensiunea Casa Craciun **

21 aprilie Joia Mare

Sosirea invitaţilor la Pensiunea Casa Craciun ** va fi un moment prielnic cunoasterii programulul turistic pe care il puteti desfăşura, de Sfintele Sărbătorile Pascale în Maramureş. Puteti participa la Slujba de Inviere, oficiata la Biserica din lemn Sf. Paracheva din localitate, aflata la cativa pasi de pensiune.
O horinca de prune, vor incalzi oaspetii sositi de pe drum, cu o poveste despre aceasta zona si istoria acestor locuri, va va incanta cu siguranta, iar  simplitatea si totodata bogatia oamenilor, care  traiesc pe aceste meleaguri va aduce bucurie voua ca ati ales aceaste meleaguri pentru a petrece aceasta sarbatoare plina de incarcatura emotionala si plina de traditii.
O cina traditionala va reda fortele musafirilor ajutandu-va sa se pregateasca pentru inceperea Sarbatorilor de Paste.

22 aprilie Vinerea Mare

Vom începe ziua înfruptându-ne dintr-un mic dejun cu produse tradiţionale. Numai după ce te-ai săturat te poţi ridica de la masă, să-ţi începi prima zi în Ţara Maramureşului, vizitându-i frumuseţile povestite.

E alegerea ta asupra excursiilor pe care vrei să le faci astăzi, sugestiile noastre oferind soluţii pentru toate persoanele.

La Casa Craciun sunt în toi pregătirile în bucătăria tradiţională pascală. Acum se prepară pasca, din făină de grâu cea mai curată, din brânză, oua şi este ornată cu motive solare, purtând negreşit, pe fiecare semnul Crucii, apoi este coaptă în cuptior la foc de lemne.

Tot în această zi din Săptămâna Mare se vopsesc ouăle (cu coji de ceapa) în culoarea rosie, simbol al sângelui vărsat de Hristos, în culoarea galbenă ce reprezintă iubirea Dumnezeiască, în albastrul speranţei pe care ne-o aduce Învierea, ori în negrul îmbrăcat de durerea Maicii Sfinte în momentul în care şi-a văzut Fiul suferind pe Cruce.

Înspre seară, musai vom participa la Prohodul Domnului, slujbă specială din Vinerea Mare, la Biserica din lemn Sf. Parascheva, monument UNESCO, care dateaza din 1604, aflată la doar 100 metri de pensiune

Vom lua cina de seară din bucatele preparate cu dragoste şi cu tradiţie în Maramureşul Istoric. Vom afla, de la cântările bisericii din această slujbă, poveşti despre extraordinara coborâre în iad a Mântuitorului, din această zi după Patimi, de unde apoi, a treia zi a scos din robie întreaga omenire .

23 aprilie Sâmbăta Mare

Vom lua micul dejun pentru a fi pregatiţi de o zi plină de amintiri.

Excursiile culturale sau de recreere din această zi vor întregi, după bunul plac al fiecăruia, tabloul acestei zile speciale.

E Ziua în care Hristos s-a aflat în iad, cel care a crezut că ” a primit Pământ dar de Cer a fost lovit!”

Un obicei tradiţional practicat în Maramureş în această zi este cel al sacrificării Mielului. La pensiune vom pregăti preparate din miel pentru masa festivă de Paşte. Mielul îl închipuie de fapt pe Mântuitorul Hristos care a fost pedepsit fără vină.

Ne vom strădui apoi, după reţete vechi păstrate, să preparăm cele mai bune preparate traditionale, pasca, ouale rosii vopsite dupa metode traditionale ,sarmale, cozonac facut in cuptor cu lemne, plus multe alte bunatati.

Vom încheia ziua cu o cină de seară care ne va pregăti pentru Noaptea de Înviere .

La orele 04:00 la biserica se adună credincioşi din localitate, imbracati in port popular şi sunt martorii Învierii lui Hristos şi a biruintei sale asupra morţii. Toată lumea asteaptă Lumina Învierii, pe care apoi, cu bucatele sfinţite din coşurile pregătite cu osteneală, le duc acasă, păstrându-o în suflet şi la icoană, tot timpul anului.

24 aprilie Pastele Domnului

În această zi se începe masa numai cu mâncare sfinţită, care a fost pusă în coş şi dusă la biserică în noaptea Învierii. Mâncarea principală în această zi e şoldul de porc, copt în pâine, la foc de lemne. Se mai mănâncă şi ouă roşii, carne de miel, hrean, pască cu motive specifice în formă de cruce, împletituri şi păsărele. Masa începe cu ciocnirea de 3 ori a ouălor roşii, de fiecare dată spunând : ” Hristos a înviat!” şi primind răspunsul : ” Adevărat a Înviat!”

În Maramureş există obiceiul ca din primul ou ciocnit să mănânce toată familia, pentru a fi mereu împreună. Oul roşu este asociat cu sângele Mântuitorului.

Vom pleca după servirea mesei, să cunoaştem la picior Maramureşul, în acestă zi de sărbătoare, de bucurie a Învierii Mântuitoare!

Seara, după ce ne vom trage sufletul vom servi cina preparată dupa reţete tradiţionale.

25 aprilie A doua zi de Paşte

Ne vom trezi cu multe amintiri, vom lua micul dejun şi apoi ne vom pregăti să cunoaştem noi obiceiuri pascale din Maramureş.

Cina ne va reda energia consumată în timpul acestei zile.

26 aprilie A treia zi de Paşte

A trecut abia a doua zi de sărbătoare şi vom începe o alta, pregătindu-ne forţele cu un mic dejun maramureşan, mâncând ca la mama acasă.

Ne vom pregăti de drum, apoi ne vom lua rmas bun şi vom pleca cu gândul reîntoarcerii, când ni se va face dor de un Paşte Tradiţional!

Vom încheia aici excursia noastră de suflet în Maramureş, având Bucuria Învierii în inimă, amintiri pentru toţi şi poveşti de spus la gura sobei!


Mai multe detalii gasiti pe site: www.maramuresturism.wordpress.com


Detalii si Contact:

Craciun Gheorghe

0757911071 / 0727689884

craciun_invest@yahoo.com

www.maramuresturism.wordpress.com

Maramures Poienile Izei Pensiunea Casa Craciun Pensiuni Cazare All inclusive Sarbatori Paste