Cel mai bun lemn pentru mobila

Mobilierul din ziua de azi este fabricat din diferite materiale, de la aluminiu la fier si chiar plastic. Dar, pentru persoanele cu gusturi mai fine, lemnul va fi intotdeauna optiunea cea mai preferata. Mobila din lemn este, in general, de lunga durata si este considerata a fi fara varsta. Mobilierul gata facut nu ofera posibilitatea clientului de a-si alege tipul de lemn. Din fericire, in ziua de azi exista magazine, precum mobilakoncept, care ne ofera autoritatea de a hotari tipul de lemn din care sa fie confectionat mobilierul pe care dorim sa il cumparam. Dar, tipul de lemn trebuie sa il alegem in functie de mai multi factori, cum ar fi utilizarea si spatiul. Un producator de scaune prefera sa foloseasca un anumit tip de lemn pentru piesele sale, in timp ce alti producatori ar prefera alte tipuri. Cand vrem sa luam mobila la comanda, este important sa tinem cont de spatiul pe care aceasta il va ocupa. Acest lucru se datoreaza faptului ca, tipurile de lemn sunt diferite si au calitati diferite, in special in ceea ce priveste duritatea, moliciunea, textura si flexibilitatea. 



Iata care sunt cele mai bune tipuri de lemn pentru mobila:



Mahonul



Mahonul este, probabil, cel mai folosit tip de lemn pentru constructia de mobila. Motivele sunt atat duritatea cat si culoarea sa. Mahonul poate varia de la maro inchis pana la rosu. Acesta este utilizat in industria de mobila, barci, placaje si mobilier exterior. Mobila din mahon poate dura ani de zile si are capacitatea de a rezista la umflare si contractie. In timpul secolului al XVIII-lea, mahonul a devenit foarte popular in Europa in ceea ce priveste constructia de mobila.



Artarul



Artarul este un alt lemn de esenta tare, de inalta calitate; acesta este, de obicei, de o nuanta maro foarte deschis, fiind astfel perfect pentru spatiile mici, unde este necesara cat mai multa reflectie de lumina. Artarul este foarte popular pentru textura sa fina si neteda. Acesta este utilizat in fabricarea de mobila de bucatarie si de pardoseala de bowling. 



Stejarul



Stejarul este un lemn de esenta tare, este foarte greu si este lemnul preferat cand vine vorba de fabricarea de mobila solida. Stejarul, fie ca vorbim de stejar alb sau de stejar rosu, este renumit pentru textura sa cu inele si cercuri mari, ce ofera mobilei un aspect foarte placut. Acest tip de lemn, ce creste foarte mult in America si Canada, este utilizat in fabricarea de mobila, de barci cu rame si de pardoseli.



Fagul



Fagul este un alt lemn puternic, de esenta tare, acesta fiind utilizat mai mult pentru fabricarea de scaune si mese. De cele mai multe ori, fagul are o culoare palida si, prin urmare, poate fi usor patat. Din aceasta cauza, mobila realizata din lemn de fag necesita mai multa atentie in ingrijire.



Pinul



Pinul este un lemn de esenta moale, ce se gaseste in multe parti ale lumii, inclusiv in Romania. Avand, in general, o culoare galbena, pinul este des utilizat in industria de mobila, in special in placaje si furnir. Pinul este cunoscut pentru nodurile sale frumoase.