Intretinerea frigiderului

 



 



 



Inainte de a apela la un tehnician frigotehnist ar fi bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi in functie de simptomele constatate,mai exact:



 



         1.Daca nu functioneaza lumina in interiorul frigiderului.Verificati daca sursa de alimentare este ok,concret bagati alt ceva in acea priza unde este bagat frigiderul, si vedeti daca functioneaza.



 



          2.Daca in compartimentul legume ,la frigiderele cu dezghetare automataL  se acumuleaza apa ,verificati daca nu cumva este infundata scurgerea condensului din autodezghetare.



 



          3.La frigiderele no frost cand se observa ca in compartimentul de refrigerare nu mai exista o temperatura corespunzatoare,la fel trebuie facuta o dezghetare completa timp de minim 24 de ore cu usile deschise si la frigider si la congelator.



 



          4.Daca observati ca frigiderul are tendinta de a functiona incontinu inainte de a chema pe cineva care se ocupa de  reparatii frigidere , dati-l la treapta minima unu si departati-l de pereti mai ales in spate unde se gaseste schimbatorul de caldura (condensatorul) in general sau in peretii laterali la frigiderele no frost.



 



          5.Pe timpul verii este bine sa fixati la o treapta minima 1-2 reglajul temperaturii la thermostat sau la frigiderele cu afisaj electronic la la 6-7 grade la frigider si -18 grade la congelator, pentru a proteja compresorul dandu-l temperaturi usor de realizat.Cu cat este mai cald in incaperea in care sta frigiderul,cu atat temperatura trebuie setata la trepte minime.



 



          6.Cand sunteti acasa si observati ca scade intensitatea lumini brusc ,se opreste lumina ,se stinge televizorul dupa care reporneste,etc.,in mod sigur si frigiderul se va opri ,daca este in timpul unui ciclu de racire.Pentru a nu bloca compresorul datorita acestui soc electric trebuie scos din priza si lasat 15-20 de minute ca sa se egalizeze presiunile in instalatie sisa iasa din protectia termica .Exista riscul sa se blocheze compresorul la un astfel de soc electric.



 



           7.Nu asezati frigiderele langa surse de caldura sau in lumina directa a soarelui.



 



          Daca nu reusiti sa remediati problemele aparute cu aceste indrumari,atunci cu siguranta trebuie sa chemati un frigotehnist sau o firma care efectueaza service frigidere la domiciliu.



 



 



 



 

reparatii frigidere