Cum te bucuri de o piele cu aspect luminos în sezonul rece

Pielea este cel mai mare organ al corpului, dar şi cel mai expus. Soarele, umiditatea excesivă, poluarea, frigul, anumite obiceiuri şi vârsta sunt doar o parte dintre factorii care influențează aspectul şi sănătatea pielii. Totuşi chiar şi cu aceste provocări, pielea poarte arăta impecabil. Cu o rutină de îngrijire sănătoasă şi cu câteva produse de înfrumuseţare “magice” aceasta îşi poate păstra aspectul luminos şi în sezonul rece. Iată câteva obiceiuri pe care le poţi aborda în acest sens.

Folosește exfoliante pentru corp şi loţiuni hidratante

Dacă vorbim piele, cu siguranţă, sunt câteva măsuri simple pe care le poţi adopta pentru a o menţine sănătoasă. Sunt numeroase produse de îngrijire indispensabile. Pe deoparte vorbim de cele de tip exfoliante corp, care ajută la îndepărtarea tuturor resturilor de ţesuturi moarte şi care prin acţiunea lor previn inflamarea foliculilor pilosi. Poţi utiliza astfel de produse la duş sau la baie, multe dintre cosmeticele existente în magazinele de specialitate pe lângă o bună exfoliere asigură şi o bună hidratare. Dacă alegi produse cu ingrediente naturale, vei beneficia şi de o hrănire corectă a celulelor, fapt ce se va observa în aspectul impecabil al epidermei. Modul de aplicare şi utilizarea al exfoliantelor pentru corp  îmbunătăţesc elasticitatea şi asigură un plus de fermitate pielii. După orice baie sau duș, se recomandă aplicarea de loţiuni hidratante și nutritive, astfel pielea este corect îngrijită şi îşi păstrează aspectul sănătos.

Creează-ţi o rutină de îngrijire a tenului sănătoasă

Fața este cea mai expusă în sezonul rece, deci să acorzi o atenție deosebită îngrijirii tenului nu este o opțiune, ci mai degrabă o sarcină ce trebuie respectată cu stricteţe. Îngrijirea tenului presupune curăţare riguroasă, aplicarea de seruri nutritive, ce oferă tenului aspect luminos. În sezonul rece sunt recomandate produsele cu conținut bogat de de zinc, peptide, cafeină şi antioxidanţi, care au acțiune benefică asupra celulelor. De asemenea sunt recomandate seruri antirid şi creme antirid. Astfel de produse au în compoziție acid hialuronic, moleculă ce are proprietatea de a reține apă. Cremele şi serurile cu diverse concentraţii de acid hialuronic îmbunătăţesc sănătatea şi aspectul pielii.

Specialiştii recomandă ca în sezonul rece pentru curăţare minuţioasă să se utilizeze loţiuni şi produse cu diferite concentrații de vitamina C. Acest compus are efecte magice asupra pielii, îmbunătăţind considerabil aspectul ei.