Cum sa intretii o canapea extensibila de 2 locuri tapitata cu piele?

Canapeaua extensibila de 2 locuri este ABC-ul unei amenajari inteligente, in conditiile unui spatiu restrans. Astfel, fie ca locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament de dimensiuni reduse, o canapea extensibila cu 2 locuri te va scoate din impas in nenumarate situatii neplacute provocate de lipsa spatiului interior. Spre exemplu, in cazul in care te afli in living privind la televizor si vrei sa te intinzi mai confortabil, nu e nevoie sa te chinuiesti! Tot ce trebuie sa faci este sa extinzi canapeaua in cateva secunde si sa te bucuri de confortul unui pat dublu.


Nu-ti face griji! Chiar daca noul pat format va ocupa spatiul liber din living, nelasandu-ti posibilitatea sa te misti in voie prin casa, dupa ce ai vizionat filmul preferat in camera ta de zi poti readuce ceanapeaua extensibila de 2 locuri la pozitia sa initiala, intr-un timp foarte scurt si foarte usor. Acelasi lucru este valabil si pentru camera ta de odihna, in cazul in care detii un dormitor mult prea mic pentru un pat matrimonial ,,pe mijloc’’. In plus, o canapea extensibila 2 locuri este solutia ideala si pentru camerele de oaspeti, pe care in restul timpului le poti folosi pe post de home office pentru a economisi spatiu. Prin extinderea sau strangerea unei astfel de canapele, camera ta se va transforma instantaneu in habitatul de care ai nevoie!


Cu toate acestea, sa intretii o canapea extensibila de 2 locuri tapitata cu piele, precum modelul Chesterfield care se regaseste in casele a milioane de oameni din lumea intreaga, poate ridica anumite semne de intrebare. Pentru a le elucida, ne-am gandit sa-ti oferim cateva sfaturi esentiale de intretinere:


Nu aseza canapeaua langa calorifer sau alta sursa de caldura!

Desi inca e iarna si ai putea fi tentat sa-ti asezi canapeaua favorita langa calorifer, astfel incat sa te incalzesti mai bine cand iti savurezi cafeaua sau citesti o carte, NU face acest lucru! O astfel de decizie poate cauza probleme pielii cu care este tapitata canapeaua. La fel ca in cazul contactului direct cu razele soarelui, caldura degajata de orice sursa din apropierea canapelei poate duce la craparea pielii, decolorarea sau topirea acesteia.


Nu lasa niciodata canapeaua uda!

Daca versi din greseala lichide pe o canapea din piele, curata si usuca bine locul afectat pentru a evita aparitia mucegaiului intre pernele sezutului.


Curata canapeaua cu solutii speciale!

Pentru indepartarea petelor prepara o solutie din apa si sapun lichid. Pentru elasticitate si luciu, lustruieste o data pe an canapeaua extensibila de 2 locuri din piele cu o solutie special cumparata din comert, cu ulei pentru bebelusi sau un amestec din ulei de in si otet.


Aspira canapeaua cu grija!

Daca vrei sa recurgi la aspirarea unei astfel de canapele, tine aspiratorul la o distanta de aproximativ 2 cm si foloseste un capat moale.


Atentie la cum te asezi pe canapea!

Nu te aseza niciodata pe o canapea tapitata cu piele purtand haine accesorizate cu strasuri, capse sau „tinte” in partea dorsala. Acestea ar putea gauri sau zgaria pielea.

canapea extensibila de 2 locuri