Lucruri pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a achizitiona o saltea

Cu siguranta, salteaua este cea mai folosita piesa de mobilier din intreaga casa. Petreci nu mai putin de 8 ore stand pe ea si, spre deosebire de rolurile pe care le au scaunele, dulapurile sau noptierele, rolul unei saltele este foarte, foarte important. Practic, aceasta decide cat esti de sanatos, cat esti de odihnit si care este starea de spirit pe care o ai in fiecare dimineata. Un somn bun, pe o saltea care sa iti sustina in mod corect spatele, poate sa duca la o zi perfecta in timp ce un somn pe o saltea de proasta calitate poate sa influenteze intr-un mod negativ intreaga zi . 


Inainte de a cumpara o saltea, trebuie sa cunosti cateva lucruri despre aceasta piesa de mobilier atat de importanta :





Concentreaza-te pe confort. Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l ofere o saltea este, fara doar si poate, confortul. Nu conteaza pretul, nu conteaza materialul si nu conteaza grosimea saltelei. Confortul este cel care va decide daca o saltea este buna sau nu este buna pentru tine. Din pacate, nu poti sa dormi in magazin, asadar, este indicat sa comanzi salteaua online si sa incerci sa dormi pe ea o noapte. Din fericire, magazinele online ofera posibilitatea de retur.

Alege o saltea personalizata. Fiecare persoana are anumite cerinte in materie de saltele si de somn, asadar, este bine sa alegi o saltea personalizata. O personalizei in functie de cum te simti cand stai pe ea, in functie de sfatul medicului si in functie de preferinte. Evident, daca dormi cu cineva, trebuie sa gasesti o cale de mijloc.

Tine cont de dimensiunea saltelei. De regula, regula atunci cand vine vorba despre dimensiune este simpla: cu cat mai mare, cu atat mai bine. O saltea mare poate insa sa creeze alte probleme, cum ar fi ocuparea unui spatiu mult prea mare in camera. Din acest motiv, este bine sa tii cont de marimea pe care o are.

Citeste etichetele. Eticheta unei saltele iti poate oferi informatii pretioase despre modul in care trebuie sa fie ingrijita si despre modul in care a fost realizata salteaua. Vei afla duritatea saltelei, materialele din care este realizata si chiar si dimensiunile.

Mai moale nu inseamna intotdeauna mai bun, cum nici mai ferm nu inseamna intotdeauna mai bun. Multi oameni prefera saltelele ferme, in timp ce altii iubesc sa doarma pe moale. Pentru tine, experientele altora nu ar trebui sa conteze foarte mult. O saltea mult prea moale poate sa deformeze coloana in timp ce o saltea mult prea tare exercita presiune asupra ei, impiedicand curbura naturala. Este bine, asadar, sa alegi o varianta de mijloc, potrivita pentru cerintele tale.