Cateva sfaturi practice pentru curatenie

Doamnelor, sunteti gata pentru curatenie? In acest articol va voi prezenta cateva sfaturi utile, care va  pot usura munca in  procesul de curatenie. Fara indoiala, sfaturile vin si in intampinarea domnilor, asa ca nu ar trebui sa se simta exclusi. Tuturor ne place ca locul in care traim sa fie placut, curat si aerisit, de aceea la anumite intervale de timp, trebuie sa ne inarmam cu rabdare si chef de munca pentru a mentine o locuinta improspatata si o atmosfera placuta.

Intr-o locuinta exista suprafete diferite ce trebuie curatate, de la mobilier, gresie faianta, pana la mochete si covoare. Un sfat important, ce nu trebuie ignorat este ca toate suprafetele dintr-o casa se curata cu substante speciale potrivite pentru fiecare suprafata in parte. Este o mare greseala sa folositi solutii fara a citi instructiunile, important este sa curatam eficient orice supratata, dar in acelasi timp si intretinerea acestora este prioritara. In continuare va prezint cateva sfaturi pentru stergerea ferestrelor si curatarea mobilierului.

Curatarea mobilei – Curatarea poate fi realizata  de firmele de curatenie, dar si de catre proprietar. Orice piesa de mobilier trebuie curatata  si ingrijita in permanenta pentru a nu-si pierde din farmec si pentru a-si pastra acel aer de obiect nou. Oferta de solutii pentru curatarea mobilierului este una diversificata. Se gasesc solutii speciale doar pentru mobila din lemn, dar si universale, care pot fi folosite si pentru alte suprafete. In functie de tipul de mobilier si vechimea acestuia se alege solutia de curatare. Se recomanda curatarea mobilierului dupa ce casa a fost aspirata pentru a evita o noua depunere de praf. Dupa ce solutia a fost aplicata pe mobilier, cu o laveta se indeparteaza praful, iar apoi se aplica o solutie de intretinere menita se mentina aspectul de stralucire. Cele mai bune solutii le puteti gasi la firmele de curatenie, deoarece sunt specializate in domeniu si cunosc cel mai bine solutia potrivita pentru fiecare suprafata in parte. Mai mult, firmele de curatenie iti pot oferi si altele sfaturi care iti vor fi utile.

Stergerea ferestrelor -  Acest procedeu poate fi considerat mai dificil si mai epuizant daca nu se cunosc cele cateva ponturi, care usureaza in mod considerabil munca. Pentru a obtine suprafete de sticla curate, stralucitoare si fara urme este necesar sa tii cont de cateva aspecte. In primul rand foloseste o solutie speciala pentru geamuri sau apeleaza la un produs natural pe care il ai la indemana, cum ar fi otetul sau zeama de lamaie. Poti prepara o solutie dint-o cana de otet, cateva picaturi de detergent de vase si 2 litri de apa. Dupa ce solutia este gata o aplici cu ajutorul unei lavete pe suprafata geamului, iar cu o racleta vei indeparta imediat excesul de apa. Racleta este o lama flexibila si cea mai potrivita unealta pentru obtinerea unor geamuri impecabile. In cazul in care au mai ramas urme puteti folosi o carpa uscata din bumbac. Spalarea geamurilor se executa atat pe interior, cat si pe exterior. Pentru rezultate optime se recomanda ca acest procedeu sa se desfasoare in zilele fara soare, deoarece razele soarelui usuca prematur lichidul de pe geam, lasand acele neplacute urme. Si, aproape era sa uit, trebuie sa incepeti curatarea de sus in jos pentru a evita aparitia dungilor.

Lista sfaturilor pentru curatenie este una foarte lunga, insa fiecare decide modul in care face curatenie. Ceea ce trebuie retinut este ca suntem responsabili sa pastram un spatiu curat si si un mediu sanatos, pentru noi si familiile noastre.

 

sfaturi curatenie stergerea ferestrelor sfaturi despre curatenie curatenie curatenie generala