100 violoncele -  concert demn de Guiness Book la Atheneul Roman

 

 Programul concertului este alcãtuit dintr-un amestec eclectic de piese clasice ºi de divertisment, orchestrate special pentru acest eveniment, din  creaþia compozitorilor Carl Orff, Samuel Barber, Tomaso Albinoni, W.A. Mozart, Constantin Dimitrescu, David Popper, Carl Davidov, Dimitri Sostakovici, Astor Piazzolla ºi Sabin Pãuþa. Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mari dirijori români, care va conduce pentru a doua oarã ansamblul Violoncellissimo, vor fi interpretate pagini celebre din Carmina Burana, Adagio, Imnul de Carl Davidov ºi cel mai iubit ºi ascultat Vals al lui  Sostakovici.

Spectacolul are loc duminicã, 26 mai, de la orele 19:00. Pe scena  Ateneului Român se reunesc cei mai titrați violonceliști din peisajul muzical autohton: Constantin Dimitrescu, Dimitrie Dinicu, George Georgescu, George Iarosevici, Gheorghe Rus, Serafim Antropov ºi Radu Aldulescu.  Proiectul aparține lui Dorin Ionițã (manager Lanto Comunication), cel care de 4 ani oferã melomanilor români o serie de concerte inedite, de înalta þinutã artisticã: „Pentru varã am pregatit, în intervalul 10 iulie – 21 august, asa-zisa «serie de concerte de miercuri». Aici avem ºase spectacole în premierã naþionalã. Unul dintre ele este un recital de tangouri sustinut exclusiv la marimba. Iar altul, care va fi o searã realmente magicã (atentie la doritorii de bilete– n.r.), îi readuce acasã pe monºtrii sacri ai celor mai titrate scene mondiale. Soliºti care au plecat din România, cu ani ºi ani în urmã, sã cucereascã lumea ºi care acum au renunþat la onorarii uluitoare, pentru a oferi românilor, aproape probono, ceea ce oferã publicului cunoscãtor din strãinatate, pe bani foarte mulþi. În acea searã, pe scena Ateneului, îi vom audia pe Liviu Prunariu (cu un Stradivarius de 2.000.000 euro), Valentina Sviatlovskaia (cu un Guarneri de 2.000.000 euro) sau pe Marin Cazacu, care va cânta pe un violoncel construit la 1815.”

Pretul unui bilet: 65 lei 


Biletele se pot achiziþiona online pe www.bilete.ro , din oficiile poºtale ºi magazinele Inmedio semnalizate BILETE.RO sau de la casa de bilete a Ateneului Român.  

 

100 violoncele Violoncellissimo Lanto Communication concerte de miercuri Cristian Mandeal