http://sibiu.memoria-locului.ro/



Sibiu. Memoria locului este genericul sub care BWM-Mediasoft lanseaza un nou produs cultural online: http://sibiu.memoria-locului.ro/   Website-ul a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, fiind unul dintre proiectele selectate spre finantare in urma concursului naÅ£ional de proiecte online.

 http://sibiu.memoria-locului.ro/ este menit sa promoveze judeÅ£ul Sibiu, in totalitatea diversitatii sale culturale si multietnice, si sa recupereze, printr-o formula unitara si documentata stiintific, identitatea culturala a acestui judet. Astfel, urmand deopotriva formatul unei monografii si pe cel al unei enciclopedii, produsul editorial online ofera date despre toate unitatile administrative din judet (municipii, oraÅŸe, comune), despre personalitatile judetului, case memoriale, muzee si monumente istorice. Informatiile sunt insotite de imagini.

Website-ul are o structură accesibila oricui si fiecare prezentare urmareste aceleasi puncte definitorii. De pilda, in prezentarea unitatilor administrative s-au urmarit aspecte legate de cadrul geografic, cadrul istoric, legendele locului, localitatile din componenta unitatii administrative.

Rezultatele acestui proiect editorial se concretizează in prezentari generale pentru peste 50 de comune, 2 municipii si 9 orase din judet, note despre aproape 30 de muzee si case memoriale si prezentari pentru aproximativ 200 de monumente istorice.

 

 Infiintata in 1998, BWM-Mediasoft este o societate romano-franceza, acoperind o gama larga de activitati din domeniul IT&C, de la telecomunicatii ÅŸi asistenta in telecomunicatie la prestari informatice, cum ar fi platforme de comert electronic. BWM Mediasoft se situeaza printre primele companii de IT din Romania care au deschis sucursale in afara tarii (februarie 2002, în Marsilia, FranÈ›a), atat din dorinta de a fi mai aproape de clientii din Europa de Vest, dar mai ales pentru a pune la punct viitoarea sa platforma de dezvoltare a exporturilor catre Uniunea Europeana.
Printre site-urile web realizate de-a lungul timpului se numara: http://www.ies-europe.org; http://www.irgei.org; http://fea-upcam.fr.

Aplicatii internet/intranet si de comert electronic: programul de e-commerce BWM BtoBcom 1.1 (adresat companiilor), programul de e-commerce BWM SiteShop (adresat utilizatorilor casnici), programul RedactoSite 1.1,  programul de e-commerce ITstore4all.

sibiu monumente personalitati muzee