Conferințele Cetatea Artelor - despre multiculturalitate în artă

Asociația ActiveWatch a demarat seria de conferințe „Cetatea Artelor” în licee și facultăți cu profil artistic din București. Conferințele prezintă elemente de realitate românească multiculturală menite să apropie tinerii artiști de conceptul diversității în cultură și artă și, de asemenea, să le ofere noi surse de inspirație.





Conferințele oferă liceenilor și studenților noțiuni generale despre discriminare, stigmatizare și prejudecăți, precum și informații despre istoria și cultura minorităților naționale care trăiesc în România. Toate aceste elemente au fost combinate din dorința organizatorilor de a promova idea multiculturalității în artă si de a facilita și intensifica dialogul intercultural între tinerii artiști și publicul larg.





Vorbitori în cadrul conferințelor sunt Mircea Toma, Ionuț Codreanu și Adrian Szelmenczi, experți în domeniul drepturilor omului cu o importantă experiență de training.





Conferințele “Cetatea Artelor” sunt organizate în cadrul proiectului omonim prin care ActiveWatch și Macaia au creat hub-ul artistic multicultural Cetatea Artelor care a antrenat în 2015 și 2016 două serii de tineri artiști, cei mai mulți dintre ei elevi ai liceelor bucureștene cu profil artistic. Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. 

conferinte multiculturalism arta