Cinci mituri legate de învățarea limbii engleze

Ca orice altă limbă străină, engleza poate părea, la început, dificil de învățat. Este nevoie de timp, motivație și de un minim de efort depus constant. Cu toate acestea, oricine persoană este capabilă să ajungă la un nivel cel puțin mulțumitor. Cât de repede se vor vedea rezultate depinde de metoda de studiu aleasă. Cea mai eficientă modalitate este înscrierea la cursurile de limba engleză potrivite pentru nivelul fiecăruia. În acest sens, centrul lingvistic Twinkle Star pune la dispoziția cursanților testarea inițială a cunoștințelor, astfel încât aceștia să poată alege tipul de curs potrivit. 

            Mitul nr. 1: Limbile străine nu sunt pentru mine.

            Puterea creierului uman nu trebuie niciodată subestimată. Dacă mintea ta crede că nu poți învăța o limbă străină, vei avea o dificultate enormă în a face progrese. Așa că fă-ți un favor și schimbă această perspectivă greșită!

            Nu este adevărat că nu vei înțelege niciodată engleza doar pentru că nu este limba ta nativă! Deși dezvoltăm modele lingvistice în limba maternă încă de la o vârstă fragedă, creierul nostru este întotdeauna capabil să stocheze cunoștințe noi. Procesul de învățare are loc în fiecare zi. Fără ca măcar noi să fim conștienți, mereu învățăm ceva nou. Acest lucru este aplicabil și învățării limbilor străine.

            Schimbându-ți perspectiva, vei avea mai multe șanse să te dezvolți, nu doar din perspectiva stăpânirii limbii engleze, dar și în alte domenii ale vieții tale!

            Mitul nr. 2: Vei face o mulțime de greșeli. 

            Celebrul poet James Joyce spunea: „Greșelile sunt portalurile descoperirii”. Asta înseamnă că fiecare greșeală pe care o faci îți va permite să înveți ceva nou, mai ales adevărat atunci când înveți o nouă limbă. 

            Nu există niciun motiv pentru care ar trebuie să te simți jenat atunci când faci o greșeală, fie că este vorba de pronunția incorectă a unui cuvânt sau de utilizare unei forme verbale nepotrivită. Ține cont de faptul că toată lumea a fost cândva la un nivel de începător! Acceptă că ești în plin proces de învățare și nu fi prea critic cu tine însuți și învață să profiți de greșelile tale!

            Te simți prost când spui un cuvânt în afara contextului? Încearcă să explici dinainte că încă înveți limba engleză și astfel vei fi mai puțin stresat. Asta este, în același timp, o modalitate excelentă de a găsi noi oportunități de învățare, deoarece interlocutorii tăi ar putea fi cu adevărat dispuși să te susțină cu sugestii.

            Pentru a-ți urmări progresul, ai putea începe să îți înregistrezi conversațiile în limba engleză. Astfel îți vei putea observa evoluția, ceea ce cu siguranță îți va crește încrederea în tine. 

            Mitul nr. 3: Doar copiii pot învăța o limbă străină.

            Da, este adevărat că tinerii și copiii pot învață limbi noi cu mai multă ușurință. Asta nu înseamnă că persoanele adulte nu pot învăța limba engleză! În plus, un adult are mai multă experiență și o capacitate mai mare de a găsi soluții atunci când se află în dificultate.

            În loc să crezi că vârsta este un obstacol (și să începi din nou să te plângi „Nu pot învăța!”), concentrează-te mai mult pe ceea ce înveți. Ce anume te pune cel mai mult în dificultate? Este conținutul pe care îl înveți? Ce metoda folosești? Cât timp aloci studiului individual?

            Odată ce ai identificat obstacolele reale, poți începe să faci modificările necesare pentru a face procesul de învățare mai ușor și mai plăcut! Un mic truc pe care îl poți încerca este să îți notezi cuvintele mai dificile cuvinte pe cartonașe și studiază-le zilnic. 

            Mitul nr. 4: Nu am suficient timp.

            Știm, ești ocupat. Toată planeta pare să fie, toți pare că ne grăbim mereu. Avem atât de multe lucruri de făcut și avem întotdeauna prea puțin timp. Cu toate acestea, pentru învățarea limbii străine nu ai nevoie de mult timp. Totul stă în organizare. Mai întâi, identifică momentul din zi în care înveți cel mai ușor. Nu ne referim la partea din zi în care ai mai mult timp sau mai puține întreruperi, ci despre momentul în care creierul tău este cel mai predispus să asimileze informații, sau când capacitatea ta de concentrare este la apogeu, iar învățarea este mai ușoară. Acesta este exact timpul pe care trebuie să-l aloci învățării unei limbi străine.

            Ținând cont acest lucru, ar fi util să îți planifici corespunzător ziua și să folosești perioada în care dai cel mai mare randament studiului limbii engleze. Chiar dacă e vorba doar de o jumătate de oră, nu subestima acest timp dedicat procesului de învățare. Poți profita de fiecare moment liber, de exemplu, atunci când ești la coadă la magazin, poți asculta un podcast sau poți utiliza o aplicație dedicată învățării limbii engleze.

            Mitul nr. 5: Poți învăța engleză doar dacă locuiești într-o țară străină.

            Da, călătoriile ajută la îmbunătățirea abilităților de a folosi o limbă străină. Cu toate acestea, nu e nevoie să te muți în Anglia pentru a învăța engleză. Internetul aduce orice destinație la doar un click distanță. Astfel, poți găsi online o mulțime de resurse utile care te pot sprijini în procesul de învățare.  Pe cât posibil, înconjoară-te de oameni care vorbesc engleză, ascultă-i și vorbește cu ei. 

 

            Experiența în predarea cursurilor de limba engleză adulților de toate vârstele, cursanți ai centrului lingvistic Twinkle Star, demonstrează faptul că oricând este un moment bun pentru a începe să înveți limba engleză. Verifică oferta educațională și fă primul pas în noua ta aventură bilingvă: www.twinklestar.ro




cursuri liba engleza cursuri germana