Cum un dex online te poate ajuta sa devii expert in comunicare

Traim intr-o era a calculatorului si tehnologiei si foarte rar mai apelam la dictionare pe hartie sau orice fel de lectura tiparita. Mediul online isi face loc in viata de zi cu zi devenind o parte integrata a acesteia. Dictionarele online sunt o consecinta naturala si bine primita a acestei digitalizari.



Cheia unei bune comunicari este imbogatirea cunostintelor, a limbajului, a gandirii si a perspectivei critice. Din acest punct de vedere mediul online este o enciclopedie nelimitata de materiale si metode interactive de dobandire a unor cunostinte noi.



Exista aplicatii, programe si site-uri special create pentru toate categoriile de varsta care urmaresc sa isi imbunatateasca capacitatile de comunicare si vocabularul.



Cum te ajuta aplicatii lingvistice sau un dex online sa fi un mai bun orator



1. Dictionarele online sunt din ce in ce mai des folosite de catre utilizatorii care doresc sa afle definitia unui cuvant in cel mai scurt si usor mod cu putinta. Aceste aplicatii ajuta utilizatorii sa gaseasca termenii dorinti cu un simplu click in doar cateva momente.



O modalitate eficienta de a invata cuvinte noi este aceea de inscriere la newsletterele anumitor dictionare online pentru a primi la un interval determinat de timp o lista de cuvinte noi direct pe adresa de e-mail.



Un studiu realizat un Anglia arata ca un procent de peste 71% din tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani nu au un dictionar tiparit si nici nu simt nevoia sa achizitioneze unul.



2. Aplicatiile interactive sunt din ce in ce mai bine primite de utilizatorii de toate varstele. Aceste aplicatii pot fi sub forma de calendare care au cate un cuvant nou pe fiecare fila, ilustratii sau imagini explicative sau mici iconite care apar pe desktop cu un anumit numar de termeni pentru fiecare zi.



3. Jocuri cu termeni din DEX - Pentru a fi un bun orator si un expert in comunicare este important sa te poti exprima liber intr-un mod cursiv si coerent. Una dintre cele mai bune solutii pentru imbogatirea vocabularului si retinerea unor cuvinte noi rapid si simplu sunt jocurile care au la baza folosirea si invatarea unor cuvinte noi. Folosind un dex online ca o modalitate de a „trisa” in mod nevinovat jocuri precum fazan sau scrabble devin mai placute ca niciodata.