Dexonline.net - un nou dictionar explicativ al limbii romane

Exista deja un numar mare de dictionare explicative ale limbii romane in mediul online. Din acest motiv, www.DexOnline.net a cautat sa perfectioneze si sa duca acest tip de proiect un pas mai departe, combinand conceptele clasice precum modul de afisare a definitiilor sau interfata simpla de cautare cu sectiuni mai rar intalnite intr-un dictionar online, precum seriile de cuvinte care incep cu un anumit grup de litere sau care se termina cu un anumit grup de litere.



Dexonline.net - un dictionar online pentru toate categoriile de utilizatori



Dexonline.net este un proiect nascut din dorinta de a promova limba romana vorbita corect si a incuraja tinerii sa isi imbogateasca si sa isi diversifice vocabularul, ca parte a dezvoltarii personale.



In acest scop, site-ul este conceput pentru a putea fi folosit de cele mai diverse categorii de utilizatori, indiferent de pe dispozitivul de pe care acesta este accesat. Dexonline.net poate fi folosit de pe laptop sau computer si are un layout responsive care se adapteaza automat la latimea ecranului, putand fi accesat cu usurinta inclusiv de pe tableta sau de pe smartphone. Faptul ca poate fi folosit de pe dispozitive mobile este un avantaj extrem de important pe care acest dictionar online il ofera fata de dictionarele lansate cu ani in urma si care nu au fost actualizate.



Usurinta de utilizare si durata minima de incarcare a paganilor fac din Dexonline.net unul dintre cele mai utile dictionare online disponibile in momentul actual. Interfata este pastrata cat se poate de simpla pentru a servi unui singur scop, acela de a permite utilizatorului se obtina cat mai repede definitia sau lista de cuvinte dorite.



Pe langa dictionarul explicativ complet si dictionarul de rime extrem de util pentru elevi, studenti, profesori sau scriitori, Dexonline.net pune la dispozitia utilizatorilor si doua modalitati de sortare a cuvintelor diferite de modul clasic:



Cuvinte care incep cu: Aceasta sectiune ofera utilizatorilor posibilitatea sa caute cuvintele de care sunt interesati in functie de criteriu de sortare al literelor de la inceputul cuvantului. Listele cu cuvinte care incep cu aceleasi doua litere sau acelasi trei litere se pot obtine rapid, alegand din submeniul predefinit. Acest tip de sortare este in mod special utila pentru cei care scriu poezie si versuri si doresc sa foloseasca procedee stiliste precum aliteratia. Este de asemenea un mod inedit de a lucra la imbogatirea vocabularului.



Cuvinte care se termina cu: Similara cu sectiunea "Cuvinte care incep cu", aceasta sectiune propune liste de cuvinte sortate alfabetic care se termina cu aceleasi doua litere. Acest criteriu de selectie poate fi folosit in locul dictionarului de rime ca o alternativa pentru autorii de creatii literare in versuri. Aceasta modalitate de sortare este extrem de simpla, pe pagina dictionarului fiind deja predefinite toate combinatiile posibile pentru fiecare litera. Utilizatorul nu trebuie decat sa aleaga combinatia dorita pentru a fi trimis pe o pagina care afiseaza lista completa de cuvinte care se termina cu acele litere.