Un aparat foto profesional pentru un fotograf de nunta!



Inceputul acestui an a adus un prim top al celor mai reusite aparate foto lansate in ultima perioada iar lucrurile par sa evolueze intr-o directie pe care toti pasionatii de fotografie o banuiau: performanta inglobata in aparate foto cat mai compacte. Indiferent ca ne referim la modele de aparate foto compacte, morrorless sau chiar DSLR-uri producatorii au stiut cum sa ne atraga atentie lansand diverse device-uri cu caracteristici de exceptie.

In realizarea acestui top, tinem cont de parerile specialistilor, de testele efectuate de catre cei mai buni fotografi dar si de specificatiile tehnice oferite de producatori. Asa ca, indiferent daca sunteti un fotograf amator sau un fotograf profesionist si aveti in plan achizitionarea unui aparat foto cu caracteristici de varf, ati face bine sa consultati acest top si sa observati motivele pentru care am inclus anumite dispozitive.

1. Sony Alpha A99 - In materie de aparate foto DSLR, Sony Alpha 99 poate fi catalogat a fi unul dintre cele mai reusite produse lansate de cei de la Sony la finele anului precedent. Specificatiile acestui produs sunt unele de varf, insa ceea ce iese in evidenta este prezenta unei oglinzi in fata senzorului full frame, o oglinda translucida, fixa. Ocularul optic prezent pe acest aparat foto este unul electronic, de o calitate foarte ridicata, amanunt care a dus la o optimizare chiar si pentru filmare.

2. Nikon Coolpix P7700 - Nu este un aparat foto profesional insa face parte din gama aparatelor disponibile pentru amatorii cu pretentii ceva mai ridicate. Fata de aparatele foto introduse pe piata de concurenta, acest Nikon se remarca datorita unui zoom de 7.1X dar si a unui obiect destul de luminos si performant pentru un aparat foto compact. Dispune si de un ecran rabatabil destul de luminos si clar, iar printre optiunile sale veti regasi numeroase optiuni de ajustare a parametrilor imaginilor. Pretul sau este unul destul de ridicat pentru un aparat foto compact, ba chiar am putea sa-l comparam cu un pret al unui mirrorless de serie, insa datorita flexibilitatii si calitatii sale, este o investitie sigura pentru orice fotograf amator.

3. Olympus OM-D E-M5 - Punctul de referinta al acestui aparat foto il reprezinta design-ul, un design inspirat parca din anii '70. Cu un asemenea exterior, nici rezultatele practice nu puteau fi mai prejos, astfel ca Olympus OM-D va ofera imagini stralucitoare, pline de culoare si la rezolutii extrem de ridicate. Dispune de un obiectiv pe care-l puteti actiona in mod dual dar si de un ocular electronic foarte performant si util. Nu este un aparat foto pentru un fotograf nunta, insa poate fi folosit oricand pentru surprinderea celor mai placute cadre din viata voastra sau a prietenilor vostri.

4. Samsung Galaxy Camera - Acest aparat poate fi catalogat oricand inovatia anului in materie de fotografie. Plecand de la premisa ca orice amator are nevoie de un plus de performanta si usabilitate, cei de la Samsung au lansat Galaxy Camera, un device cu un display de 4.8 inci foarte generos, cu un zoom optic 21x dar si cu ultima versiune de Android. Mai mult de atat, Samsung Galaxy Camera poate fi considerat chiar si un smartphone, prezenta unui port SIM si usurinta prin care va puteti conecta la internet pentru a va partaja pozele fiind de-a dreptul uimitoare. Ca si definitie a acestui aparat foto, putem spune ca este imbinarea perfecta dintre calitatea unui aparat foto compact de ultima generatie si usabilitatea unui smartphone sau a unei tablete, astfel ca noi il consideram gadget-ul anului!

fotograf aparat de fotografiat aparat foto profesional nikon alegere aparat foto