Tenorul Bogdan Mihai debuteaza pe scena Operei din Dresda

Dupa recenta interpretare a rolurilor Goffredo si Carlo in premiera absoluta a operei Armida de Rossini in Marea Britanie sub bagheta dirijorului David Parry, tenorul Bogdan Mihai s-a bucurat de aprecierea unanima a publicului si a presei de specialitate.

“For such a young singer, Bogdan Mihai’s Goffredo had vocal authority and physical presence.  Nice richness to his voice which will serve him well…”
Opera Today – 10.06.2010 / Anne Ozorio

“Of the six tenors, I was more impressed by Bogdan Mihai’s Goffredo…”
Telegraph – 08.06.2010 / Rupert Christiansen

“Perhaps the most authentic in his runs and his ring was Romanian Bogdan Mihai, kicking off in flamboyant style as crusader-commander Goffredo…”
The Arts Desk – 06.06.2010 / David Nice

“Bogdan Mihai, from Bucharest, makes an eloquent Crusader commander…”
Times Online – 09.06.2010 / Geoff Brown

“Bogdan Mihai cuts a dash in Goffredo’s big number…”
The Guardian – 08.06.2010 / Andrew Clements

 

 

 



 

In data de 29.08.2010, tenorul roman va debuta pe scena prestigioasei Semperoper din Dresda in
Il Barbiere di Siviglia de Rossini interpretand rolul Contelui Almaviva. La pupitrul dirijoral se vor afla Alessandro de Marchi si Riccardo Frizza iar regia ii apartine celebrului Grisha Asagaroff.

Din distributie fac parte : Bogdan Mihai (Count Almaviva), Michael Eder (Bartolo), Antigone Papoulkas / Barbara Senator (Rosina), Fabio Maria Capitanucci / Sangmin Lee / Cristopher Magiera (Figaro), Jacques Greg Belobo / Tillmann Ronnebeck (Basilio), Ilhung Jung (Fiorello), Andrea Ihle / Roxana Incontrera (Berta).
Spectacolele au loc in 29.08 / 21.10 & 30.10 / 04.11 & 06.11 & 08.11.2010

 



Bogdan Mihai si-a inceput activitatea muzicala cu studiul viorii, dar datorita calitatilor sale vocale urmeaza drumul prin arta lirica studiind si absolvind Universitatea de Muzica din Bucuresti ca bariton la clasa profesorului Nicolae Constantinescu. Obtine in Italia bursa Nicolai Ghiaurov urmand astfel cursurile Centro Universale del Belcanto sub indrumarea sopranei Mirella Freni unde abordeaza o noua vocalitate, cea de tenor.
De asemenea obtine Diploma de Master in Belcanto la Universitatea Transilvania din Brasov studiind cu soprana Mariana Nicolesco.
Participa la Master Classes conduse de Rolando Panerai la Florenta, Mirella Freni la Vignola, Sylvia Gestzy la Palma de Mallorca, Denyce Graves si Ileana Cotrubas la Bucuresti, Virginia Zeani si Mariana Nicolesco in Statele Unite.
Bogdan Mihai este primul tenor roman care a interpretat in premiera absoluta in tara sa aria finala a Contelui Almaviva "Cessa di piu resistere" din Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, atat pe scena Festivalului si Concursului International de Canto Hariclea Darclee de la Braila cat si la debutul sau pe scena Operei Nationale din Bucuresti.

A aparut cu succes in roluri ca Percy in Anna Bolena, Leicester in Maria Stuarda si Roberto in Roberto Devereux de Donizetti, in cadrul Festivalului Darclée; pe scena Operei Nationale din Bucuresti cu rolurile Almaviva in Il Barbiere di Siviglia si Don Ramiro in La Cenerentola de Rossini, Ugo in Parisina d'Este si Tamas in Gemma di Vergy de Gaetano Donizetti prezentate in premiera absoluta in Romania si deasemenea Ernesto in Don Pasquale sau pe scena Staatsoper din Stuttgart cu rolul Contelui Almaviva in Il Barbiere di Siviglia de Rossini sub bagheta dirijorului David Parry si in rolul tenorului italian in premiera cu opera Der Rosenkavalier  de Richard Strauss sub bagheta lui Manfred Honeck in regia lui Stefan Herheim, ocazie cu care primeste recenzii extraordinare in presa internationala.

Aparitiile in fata marelui public, s-au facut si prin intermediul repertoriului vocal simfonic cu numeroase interpretari printre care amintim partea tenorului in Marea Messa K 423  de Mozart sub bagheta maestrului Neil Thomson in fruntea Corului si Orchestrei Nationale Radio, apoi la Ateneul Roman cu Orchestra Nationala si Corul Radio dirijate de maestrul Horia Andreescu, Nelson Mass de Joseph Haydn si Prodefuncto Mass  de Michael Haydn celebrand Anul International Haydn. Tot la Ateneul Roman, acompaniat de Corul si Orchestra Filarmonicii George Enescu, a interpretat Theresienmesse de Joseph Haydn, iar recent a interpretat partea tenorului in Cantata No.182 Himmelkonig, sei willkommen de J.S. Bach, sub bagheta maestrului Cristoph Adt, acompaniat de Orchestra si Corul de Camera Radio.

Angajamentele viitoare cuprind roluri din sfera belcanto-ului italian, Bogdan Mihai dedicandu-se cu precadere acestui stil.

Rossini Almaviva Semperoper Dresden Bogdan Mihai Dresda Il Barbiere di Siviglia Tenor roman