Interventia si tratamentul in tulburarile depresive"

International Centre for Transactional Analysis Timisoara (ICTAT) 
in colaborare cu ASOCIATIA ROMANA DE ANALIZA TRANZACTIONALA (ARAT) 
va invita la workshopul de Analiza Tranzactionala 

"Interventia si tratamentul in tulburarile depresive" 

Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie) acorda psihologilor cu atestat de libera practica 10 credite 

Cand? 23-25 aprilie 2010 
(Vineri, 23.04/Sambata, 24.04 orele 09:00-18:00; Duminica, 25 aprilie: 09:00-13:00) 
Unde? Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara. 

Trainer: Dr. Birgitta Heiller (TSTA - P). 
Doctor in psihologie, Director al GPT (Guildford Psychological Therapies Ltd), Co-Director al WESTA (Wessex School of Transactional Analysis), trainer si supervizor in AT. Originara din Viena, locuieste si profeseaza de 15 ani in Anglia, la Guilford. 
Este interesata de numeroasele fatete ale AT si in special de contributia pe care neurostiintele o pot avea in practica psihoterapeutica. 

Despre ce este vorba? 
Diagnosticul de depresie are un impact major asupra persoanei astfel diagnosticate. Acest diagnostic ridica o serie de intrebari atat clientului cat si specialistului in sanatate mintala privind etiologia acestei stari. 
Este depresia cauzata de un dezechilibru chimic in creier, tratabila in principal medicamentos? 
Este "blestemul celui puternic"? 
Este "demonul de la miazazi" care ne viziteaza fara gres? 
Este o "inchisoare auto-construita" din care individul isi poate gasi iesirea? 
Sau este mai bine descrisa ca "melancolie", doliul dupa ceva ce am pierdut, dar de care nu ne amintim? 

Care este relevanta? 
Inafara de anxietate, depresia este una din cele mai frecvente probleme ale clientilor in psihoterapie. Ca si clinicieni trebuie sa ne decidem asupra modelului explicativ adoptat, deoarece va influenta planul de tratament pe care il vom elabora. Avem la dispozitie o paleta intreaga de optiuni de tratament care se exclud reciproc deseori. De la farmacologie, la psihoterapie de profunzime cu influente analitice, trebuie sa alegem in concordanta cu conceptualizarea noastra despre aceasta deseori debilitanta problema de sanatate mintala. 

Cui se adreseaza? 
Psihologii, psihiatrii precum si alti specialisti in sanatate mintala sunt cel mai adesea confruntati cu pacienti sau clienti care prezinta simptomele clinice ale depresiei. Daca ne largim perspectiva, majoritatea putem invata din experienta unei persoane care a fost etichetata cu aceasta eticheta clinica, si sa beneficiem din investigarea propriei noastre propensiuni melancolice. 

Beneficii: 
In acest workshop va fi prezentata o varietate de optiuni, cu referire atat la concepte etiologice, cat si la planuri de tratament. Nici o abordare nu va fi favorizata in detrimentul alteia, cursantii fiind incurajati sa fie capabili sa faca alegeri informate. Pe langa optiunile de tratament, vom analiza atitudinile noastre privind tulburarile depresive, si vom reflecta asupra propriilor noastre tendinte melancolice. 

Supervizare: Doritorii se pot inscrie la adresa: bran_maria@yahoo.com 

Taxa de curs: 
- 60 euro* - participanti cu contract anual 
- 80 euro* - participanti cu contract ocazional 
- 50 euro* - participanti care vin de la o distanta > 150 km 
*echivalent in lei la cursul BNR in ziua platii 

Modalitati de plata: 
- virament bancar, in contul SCPP CIUCUR & CIUCUR, Banca Transilvania, Timisoara, Cont: RO80BTRL03601202N41568XX, cu mentiunea DEPRESIE 
- la sala de curs, Vineri 23 aprilie, intre orele 08:30 si 09:00. 

E-mailul prin care cursantul se inscrie la un anumit curs reprezinta acordul explicit al acestuia prin care se obliga sa plateasca tariful pentru cursul la care s-a inscris, chiar daca decide ulterior sa nu participe la curs - deoarece decizia organizatorului/furnizorului de a organiza cursul ia in considerare acordul fiecarui participant în calcularea rentabilitatii financiare a cursului respectiv. 

Termenul limita de inscriere: Joi, 22 aprilie 2010 

Persoana de contact: Amalia Gabor, ta.trainings@gmail.com, tel: 0724.30.17.44

Analiza Tranzactionala Psihoterapie Tulburari depresive