Lansare "Ecour Romanesc-Este cineva aici?"



COMUNICAT DE PRESA

 

 

Avem onoarea de a va invita marti, 6 martie, la ora 17:00, in cadrul lansarii oficiale „Ecou Romanesc - Este cineva aici?”, care se va desfasura in sala Nicolae Iorga (nivel P, intrare C3) din Palatul Parlamentului, Bucuresti. 

 

In cadrul evenimentului vom lansa in premiera „Harta romanimii” insotita de cifre ce reprezinta numarul de romani din comunitatile din jurul granitelor, vom expune o serie de probleme pe care le intampina ei si vom identifica solutii pentru ca sa imbunatatim comunicarea cu tinerii de acolo.  Vom da cuvantul unor romani de valoare, care ne vor ghida pe drumul comunicarii in contextul pe care l-am ales drept misiune personala.

 

Ecou Romanesc inseamna un portal de informare si un radio online pentru romanii din tara si pentru romanime. Prin activitatea noastră tintim sa refacem legătura cu acele comunitati de romani din jurul granitelor (cei din R. Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia) care se indeparteaza tot mai mult de identitatea lor, din cauza lipsei de comunicare a celor din Romania cu ei.

Stirile sunt selectate cu maxima rigoare, in functie de capacitatea lor de a genera romani mai buni, mai uniti, mai puternici. De asemenea, alegem sa promovam turismul romanesc, personalitati care aduc neamului nostru onoare, tinere talente, campanii sociale nobile, si alte lucruri frumoase despre noi, romanii, care merită scose in fata.

 

Radio Ecou Romanesc este unul dintre putinele posturi online de radio care difuzeaza DOAR muzica romaneasca. Scopul acestui radio este unul educativ, nu doar de recreere: grila de emisiuni este gandita pentru tineri activi, care asculta atat muzica noua romaneasca, dar care sunt dispusi sa revină si la muzica veche de calitate sau sa asculte muzica populara din diferite zone ale romanimii.

 

Ce aducem nou? Suntem o echipa de 17 tineri voluntari, din Romania si din R. Moldova, care lucreaza pentru ca sa construiasca ceva cu adevărat inovator. Ne adresam tot tinerilor, mai ales acelor care, de le generatie la generatie, se simt tot mai indepartati de ceea ce inseamna „sa fii roman”.

 

Ecou Romanesc este locul unde limba, valorile si credinÅ£ele comune ne aduc mai aproape unii de altii,  unde avem timp sa ne auzim si să ne ascultam intre noi pentru ca sa inÅ£elegem cum putem sa ajutam romanimea cu dovezi palpabile ca ne pasă. Ecou Romanesc va indeamna: Deschideti usa ca sa intre romanimea!

 

Va rugam sa confirmati prezenta, pentru o organizare cat mai frumoasa a evenimentului.

 

Echipa Ecou Romanesc

 

 

Ecou Romanesc lansare cultura romaneasca