Școala verde la Colegiul Național ,,Elena Cuza” din București

ȘCOALA VERDE LA COLEGIUL NAȚIONAL ,,ELENA CUZA”

 

Odată cu debutul Programului Săptămâna Verde, Colegiul Național ,,Elena Cuza”, din București,  s-a îmbogățit cu 4 noi săli de clasă în mijlocul naturii.

           Acest frumos proiect răspunde nevoilor comunității noastre școlare ( profesori-elevi-părinți) și a fost posibil ca urmare a eforturilor depuse de cadrele didactice, susținute de conducerea acestei unități, care au conștientizat că  existența unui spațiu verde a devenit imperios necesară în urma izolării generate de pandemia Covid.

           Presiunea apăsată de zidurile unei clădiri și orele petrecute în interior sunt factori care conduc la oboseală și stres pentru toți actorii procesului de învățământ, precum și la lipsa motivației și scăderea performanței școlare.

          Noile spații de învățare, aflate la umbra arborilor generoși din grădina școlii, vor stimula imaginația, creativitatea și participarea activă a elevilor la cursuri, alungând monotonia, oboseala  și stresul atât al elevilor, cât și al dascălilor. Spațiile au fost numite în funcție de speciile de plante care se află în zona în care au fost amenajate. Astfel, avem  Clasa magnolia, Clasa de sub tei, Clasa cu cireși și  Clasa dintre plopi.

        Acestea au fost deja inaugurate luni de către primii elevi care au realizat diverse activități, postere și experimente.

         Clasele outdoor oferă elevilor și profesorilor noștri nenumărate beneficii fizice, emoționale și relaționale, ce vor contribui la creșterea sentimentului de plăcere și a motivației ,  oferind un mediu relaxant, fără constrângerile pe care le impun cei patru pereţi ai unei săli de clasă.