SNSPA lanseaza cel de al patrulea proiect de burse doctorale!

In decembrie 2010 Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, in parteneriat cu Universitatea din Oradea a demarat proiectul „Burse doctorale pentru o societate sustenabila - BDSS”, cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 1 „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, domeniul major de interventie 1.5. „Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii”. Proiectul are o durata de 36 de luni si isi propune sa contribuie la cresterea motivatiei pentru participarea la programe doctorale de calitate a 40 de doctoranzi in domeniile stiinte politice, stiinte administrative, stiinte ale comunicarii si sociologie.

 

Concret, BDSS sprijina mobilitatea academica a doctoranzilor prin facilitarea accesului la stagii de cercetare in universitati din Uniunea Europeana; acorda sprijin financiar pentru participarea la conferinte si scoli de vara internationale; acorda burse de studiu si organizeaza cursuri avansate de metode de cercetare stiintifica, proiectarea cercetarii, managementul cercetarii, egalitate de sanse si respectarea diversitatii.

 

De asemenea, BDSS organizeaza conferinte ai caror speakeri au o cariera bine consolidata la nivel international. Astfel, in ziua de 5 iulie 2011 (ora 10.00, str. Emil Bacaloglu, nr. 2, amfiteatru), are loc conferinta de lansare a proiectului la care vor participa:

Prof. Univ. Dr. Maurice Salles, Universitée de Caen

Prof. Univ. Dr. Alexandru Baltag, ILLC, University of Amsterdam

Prof. Univ. Dr. Gabriel Sandu, University of Helsinki




Pe 7 iulie 2011 (ora 14.00, str. Povernei, nr. 6, sala 111) va avea loc o conferinta cu tema Distance Rationalizability: A New Perspective on Voting Rules sustinuta de Prof. Univ. Dr. Piotr Faliszewski de la AGH University of Science and Technology, Polonia.

POSDRU 2007-2013 SNSPA burse doctorale conferinta Fondul Social European