Rolul DVR-ului intr-un sistem de supraveghere video

Atunci cand ne gandim la un sistem de supraveghere video, primul element care ne vine in minte este camera de supraveghere. De interior, de exterior, analogica sau IP, aceasta pare in ochii majoritatii piesa principala a intregului sistem. De fapt, elementul cheie al oricarui sistem de supraveghere este DVR-ul. Acesta decide numarul de camere care pot sa faca parte din sistem , decide volumul de imagini stocate si calitatea cu care sunt transmise imaginile filmate catre televizor, monitor sau mai nou, catre dispozitivele mobile.



Cel mai simplu DVR este  un DVR 4 camere care permite conectarea a pana la 4 camere si o utilizare foarte simpla si facila. In functie de necesitati insa, DVR-urile pot sa aiba chiar si 64 de canale. In eventualitatea in care ai nevoie de 64 de camere, poti sa iei in considerare si alte solutii , cum ar fi camerele Wireless IP.



Cate tipuri de DVR-uri exista?



Cautand pe site-urile din domeniu, precum cameresupraveghere.net sau skut.ro, vei descoperi ca exista mai multe tipuri de DVR-uri. Decizia intre ele poate fi decisiva pentru intreaga experienta pe care o vei avea cu sistemul de supraveghere. Vei descoperi ca exista dvr-urile standalone si dvr-urile de tip PC.



Ce reprezinta fiecare dintre cele 2 tipuri de DVR?



Dvr-ul standalone este varianta cea mai indicata, deoarece este un dispozitiv destinat exclusiv supravegherii video, ceea ce ii confera ceva mai multe avantaje. In primul rand, nu are nevoie de un sistem de operare,  avand propriul sistem, de multe ori foarte simplu de folosit, in al doilea rand este mult mai stabil, neexistand riscul sa se blocheze si in al 3-la rand, nu poate sa fie virusat cu diverse probrame de tip PC.



DVR-ul de tip PC este cel responsabil de flexibilitate maxima. Practic, acesta poate sa fie imbunatatit ori de cate ori este nevoie de memorie mai mare, de o placa DVR cu mai multe canale sau de diverse alte componente. DVR-ul de tip PC este folosit pe un PC clasic si are marele avantaj de a fi folosit foarte usor. Practic, oricine stie sa foloseasca un calculator se poate folosi de aceasta varianta de DVR cu o usurinta deosebita. Din pacate, este predispus la diverse blocaje, deoarece mai este folosit si la altceva, este predispus la atacuri cu visuri si nu este atat de performant ca un DVR standalone.



Persoanele care au nevoie de supraveghere standard, fara prea mari pretentii, pot opta pentru DVR-ul de tip PC, insa cele care au nevoie de o supraveghere profi, au nevoie de unul standalone