Remedii naturiste eficiente pentru tusea uscata si tusea expectoranta

In sezonul rece, una dintre cele mai intalnite probleme este tusea. Fie ca vorbim de tuse uscata sau de tuse expectoranta, acest simptom este o modalitate a organismului de a se apara impotriva bacteriilor si virusurilor care irita si blocheaza caile respiratorii.

Cu toate acestea, tusea este greu de suportat, mai ales cand ea isi face aparitia mai mult pe timp de noapte. Tusea nu este o boala, insa cu siguranta ca este un simptom care poate sa isi mentina obiceiul neplacut timp de doua sau chiar trei saptamani.

Care este diferenta dintre tuse uscata/seaca si tuse expectoranta

Tusea seaca sau tusea uscata este o tuse care nu iti permite sa elimini substantele eliminate in gat.

Aceasta iti ofera o senzatie neplacuta de uscat si iti irita gatul.

Tusea expectoranta este tusea care iti permite sa elimini substantele straine acumulate. Tusea expectoranta se mai numeste si tuse productiva si se manifesta in cazul bolilor plamanilor.

Remedii eficiente care te ajuta sa scapi de tuse

Multe persoane apeleaza la siropurile de tuse, insa acestea sunt bogate in zahar sau alte substante mai putin sanatoase si benefice pentru organism. De aceea, astazi am pregatit o selectie de remedii naturiste eficiente care te ajuta sa scapi de tusea uscata sau de tusea expectoranta.

Remedii naturiste pentru tusea uscata

Deoarece gatul este iritat, pentru tusea uscata se recomanda remedii naturiste calmante.

Ceaiul de busuioc: Ceaiul de busuioc are un continut bogat in uleiuri volatile, iar flavonoidele prezente in acest ceai ii ofera proprietati antioxidante si benefice pentru sanatatea cailor respiratorii. Acest ceai de busuioc se recomanda si pentru a imbunatati si stimula procesul de digestie.

Siropul cu extract de cimbrisor este unul dintre tratamentele recomanda pentru a combate tusea uscata. Acesta nu contine zahar rafinat, ci a fost indulcit cu zahar invertit, o alternativa sanatoasa a zaharului alb care este inofensiva pentru organism.

Pentru a scapa de tusea seaca se folosesc si dezinfectante locale pe baza de salvie si albastru de metin.

Antiinflamatoarele locale sunt recomandate sub forma de spray. Le puteti folosi cu incredere pe cele pe baza de propolis.

Remedii naturiste pentru tusea expectoranta

Tusea umeda/expectoranta are nevoie de incurajarea expectoratiei mucusului pentru ca problema sa fie tratata.

Tusea expectoranta se trateaza cu acetilcisteina, un fluidificator care nu este recomandat daca suferi de astm.

Pentru a calma aceasta tuse, se recomanda suropurile cu extract de nalba, tei si iedera. Acestea sunt benefice pentru ca ajuta la calmarea gatului si te scapa de senzatia de iritare neplacuta pe care tusea expectoranta o ofera.

Siropul cu muguri de pin are proprietati expectorante, calmante si fluidificatoare, ideale pentru a trata tusea umeda. Mugurii de pin au un efect remarcabil in tratarea tusei, a bronsitei si ale afectiunilor caii respiratorii. Este un tratament sanatos si aproape miraculos ce poate fi folosit atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Toate produsele recomandate mai sus pot fi gasite in magazinul online Eherbal. Trateaza afectiunile respiratorii, simptomele racelii si gripei cu ajutorul produselor naturiste ce au o multime de beneficii asupra organismului tau!

eherbal produse naturiste afectiuni respiratorii