Ce trebuie sa stii despre costurile unui implant dentar?

Costurile unui implant dentar reprezinta primul semn de intrebare al pacientilor care sufera de unul sau mai multi dinti lipsa si vor sa apeleze la cea mai avantajoasa solutie care sa le redea integritatea si frumusetea danturii. De aceea, in continuare iti vom prezenta cateva detalii despre ce presupune implantul dentar si costurile acestuia.

 

Inainte de toate, trebuie sa stii ca implantul reprezinta o radacina artificiala, sub forma unui surub, care este realizata din titan si inserata in structura osoasa a pacientului, acolo unde acesta si-a pierdut dintele natural. Astfel, poate fi vorba de osul maxilar sau mandibular, inserarea facandu-se in arcada superioara sau inferioara, printr-o interventie chirurgicala extrem de minutioasa. Ulterior, piesei din titan i se adauga bontul protetic, care face legatura intre surub si coroana din ceramica (partea vizibila a lucrarii). Asadar, in primul rand, trebuie delimitate costurile unui implant dentar fata de cele ale bontului protetic sau ale lucrarii finale, deoarece vorbim despre componente separate si etape diferite!

 

Spre exemplu, costurile unui implant dentar INNO pot ajunge pana la 2.500 Lei, pe cand un bont protetic de aceeasi calitate poate costa doar 350 Lei.

 

Un alt factor care influenteaza costurile unui implant dentar este, evident, complexitatea lucrarii si tehnologia folosita – ce reflecta, implicit, standardele calitative. In functie de caz, poti avea nevoie de inlocuirea unui singur dinte lipsa, fiind recomandat sa apelezi la tehnica de ultima generatie One Day. Daca ai nevoie, insa, de refacerea unei intregi arcade, sistemul revolutionar Sky Fast&Fixed de la Bredent este solutia ideala! Iar in cazul unei restaurari complete a danturii, va fi nevoie de o dubla interventie Sky Fast&Fixed ce va creste, automat, costurile operatiei (mai multe implanturi dentare).

 

Estimativ, costurile unui implant dentar Bredent, cu tot cu interventie, se ridica undeva la 3.000 Lei, iar o lucrare finala Sky Fast&Fixed la nivelul mandibulei sau maxilarului costa aproximativ 9.000 Lei.

 

Nu in ultimul rand, in costurile unui implant dentar, pentru a face posibila inserarea sa, poate intra si o interventie suplimentara de aditie osoasa. Aceasta procedura este absolut necesara pentru pacientii care au osul nativ afectat, iar pretul ei incepe de la 1.200 Lei. Numai in felul acesta poate avea loc plasarea si osteointegrarea implantului dentar in cazurile extreme.

 

Atentie! Deoarece implantul reprezinta o solutie pe termen lung, putand dura chiar si o viata (daca este inserat si intretinut corespunzator), nu face rabat la calitatea acestuia! Desi costurile unui implant dentar oferite de un cabinet stomatologic oarecare pot parea mai avantajoase, doar o clinica profesionista iti poate garanta rezultate cu adevarat avantajoase pe termen lung! In caz contrar, apeland la servicii de implantologie de slaba calitate si efectuate de medici fara experienta, risti sa te expui unei serii de riscuri si complicatii post-operatorii.

 

La Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti ai parte de servicii de implantologie digitalizate, rapide si eficiente, care includ proceduri complexe, nedureroase si la preturi corecte! In cei 7 ani de activitate, peste 22.000 de pacienti (romani si straini) au trecut pragul acestor clinici datorita raportului pret-calitate.

costuri implant dentar