Pretul produselor chinezesti par sa fie solutia de criza a marilor retaileri

 

De ceva timp marii retaileri au apelat la serviciile de intermediere ale unor companii romanesti cu birouri in China pentru a gasi si personaliza marfuri si produse la preturi mici potrivite pietei romanesti aflata in varf de criza .

Cristalex Distribution  apreciaza ca anul acesta cererile de oferte atat de reprezentare cat si de gasirea unor producatori adecvati au crescut fata de anul trecut cu cel putin 100% la majoritatea marfurilor. Dupa ce au incercat sa faca pe cont propriu diverse importuri la care nu au facut fata cu controlul calitatii sau cantitatilor din ce in ce mai multi comercianti apeleaza la acesti intermediari care avand atat avantajul limbii mandarine cat si prin prezenta la locul de incarcare a containerelor garanteaza astfel siguranta importurilor cat si respectarea criteriilor  de calitate necesare pentru intrarea marfurilor din China in spatiul UE .

Importurile din China salveaza profiturile comerciantilor care obisnuiau sa aduca produse din statele UE . Preturile de pe piata chinezeasca fac ca uriasele marje de profit cu care comerciantii romani erau obisnuiti sa fie in continuare de actualitate.

Criza face loc importurilor din Asia de Sud-Est in special din China .Cristalex Distribution in site-ul sau www.china2.ro demonstreaza prin statistici ca de aceea companiile care importau bunuri de larg consum,utilaje si materiale de constructii din tarile membre UE s-au reorientat catre importurile de calitate din China . 

Daca pana anul trecut in China existau doar cateva  companii de outsourcing cu actionariat roman , acum marii retaileri tatoneaza terenul pentru a-si face loc pe aceasta piata unde cultura asiatica a impus conceptul de " pe cine cunosti " care determina de cele mai multe ori succesul sau esecul in comert .

Acest concept face parte atat de mult din comertul cu China ca au si o denumire specifica acestuia "Gunxi" pentru dezvoltarea careia este nevoie de ani intregi de experienta, cunostinte , calatorii si rabdare .

Conform statisticilor acestei companii , Cristalex Distribution, oamenii de afaceri si-au dublat cererile de oferte de produse din China dar sunt inca in faza de tatonare a giganticei piete chinezesti.

Firmele de intermediere  ofera comerciantilor romani relatii profesionale in : necogierea celor mai competitive preturi din China direct de la fabricanti si conform culturii asiatice o pot face mai bine decat orice alt negociator provenind dintr-o alta cultura,gasirea producatorilor din "Noua China" care dispun de ultima generatie de linii de fabricatie si pot proba un control de calitate similar celui din UE, viteza ,experienta si, avand in vedere faptul ca la ei apeleaza comercianti care sunt pentru prima data importatori, asistenta de-a lungul intregului proces de import.

 

 

intermedieri afaceri afaceri de criza preturi marfuri China importuri marfa China economie