Cum Se Monteaza Geamurile In Cazul Tamplariei PVC?



Probabil ati vazut deja ca multe ochiuri de geam termopan vin deja incastrate in tamplaria PVC. Ei bine, nu toti specialistii prefera sa lucreze cu acest tip de ochiuri de geam si recomanda ca geamurile sa fie instalate pe pozitie, pentru a fi siguri sunt montate corect.

Asadar daca alegeti sa cumparati rama de termopan separat si geamurile pentru tamplaria de PVC separat, acestia sunt pasii care trebuie urmati atunci cand vreti sa instalati geamurile pe ramele de PVC deja montate.

Dupa ce s-a umplut spatiul dintre tocul de PVC proaspat montat si zid cu spuma poliuretanica, se asteapta in jur de zece minute sa se umfle spuma si sa se intareasca. Spuma nu se va intari complet decat dupa plecarea mesterilor care va monteaza termopanele, dar dupa cele zece minute se va putea lucra la tamplarie, deoarece spuma fiind umflata, va tine pe pozitie noua tamplarie montata.

Foaia de geam trebuie sa fie conforma cu dimensiunile ramei de PVC. Lasati specialistii sa faca masuratorilor necesare pentru a nu avea surprize neplacute la montare. Fiecare foaie de geam se ia pentru a se fixa in rama corespunzatoare sau direct in toc, acolo unde fereastra nu se deschide. Ca si in cazul tamplariei de PVC, mai intai se folosesc niste pene de plastic care ajuta la fixarea corecta a geamurilor. Aceste pene se fixeaza in colturile diagonale ale ramei. In timp ce penele tin geamul pe pozitie, un mester bate baghetele de PVC, care au rolul de a crea o legatura intre tamplaria de PVC deja montata si geamurile ferestrei.

Dupa ce se monteaza o bagheta, se poate incepe scoaterea penelor, deoarece nu mai sunt necesare. Un mester priceput reuseste sa faca acest lucru singur, insa un incepator va avea nevoie de altcineva pentru a-i scoate penele din fereastra. Asadar daca incercati sa va montati tamplaria de PVC singur, fiti sigur ca aveti parte de ajutorul unor prieteni, mai ales daca nu sunteti chiar dumneavoastra mester.

Dupa ce se monteaza geamurile, acestea trebuie sa stea inchise pana la uscarea completa a spumei, deoarece altfel pot deforma tamplaria. Cand spuma se usuca, ori dumneavoastra, ori unul dintre mesteri trebuie sa dea excesul de spuma la o parte si sa monteze glafurile de interior si exterior. Aceste operatii sunt destul de simple si pot fi facute si de o persoana care nu este specializata in montarea tamplariei de PVC.

Mai multe detalii despre produsele Scharx , vezi aici

tamplarie tamplarie pvc termopane pvc tamplarie din pvc tamplarie de pvc