Montarea cablului de incalzire sub pardoseala.

 

 

Sistemele electrice de incalzire pun stapanire pe piata, cifrele indicand cresteri cu pana la 50% a utilizatorilor care au renuntat la sistemele de incalzire clasice si au optat pentru aceasta inovatie tehnologica. Dintre sistemele electrice de incalzire, o sa alegem varful de performanta si eficacitate: sistemele de incalzire electrica in pardoseala.

Conform specialistilor, avem parte de sisteme eficiente de incalzire prin pardoseala doar daca alegem corect aceste ansamble si daca respectam cu strictete montajul lor. Unul dintre cele mai bine vandute sisteme de incalzire prin pardoseala este format din cabluri electrice si poarta denumirea de Cablu CeraPro. Utilizarea la parametrii optimi si o configurare corecta indica faptul ca aceste cabluri de tip CeraPro sunt unele dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire prin pardoseala, modul de functionare simplu, pierderile minime de temperatura si automatizarea facila fiind principalele sale puncte forte.

Montajul cablurilor electrice CeraPro se face extrem de rapid, tot ce trebuie sa faceti este sa respectati cateva principii general valabile in privinta montajului unor sisteme de incalzire prin pardoseala dar si specificatiile dedicate acestui tip de produs. Iata cativa pasi simpli pentru montarea unui sistem electric de incalzire in pardoseala pe baza de cabluri CeraPro:

1. Pregatirea suprafetelor - Suprafata pe care se monteaza sistemul de incalzire in pardoseala este primul lucru care trebuie pregatit, astfel ca necesita o atentie sporita. Este nevoie de o sapa de uniformizare a suprafetei, de trasarea liniilor in care vor aparea cablurile electrice urmand ca, intr-un final, sa se realizeze o curatare finala a suprafetei.

2. Montajul casetelor de distributie, a benzii perimetrale si a izolatiei.

Montajul ansamblelor se realizeaza chiar in ordinea enuntata anterior, incepand cu casetele de distributie. Se traseaza locul unde se vor monta casetele de distributie si se tine cont de numarul de nivele al cladirii. In eventualitatea in care cladirea dispune de un numar mai mare de nivele, este necesar sa optati, pentru o eficientizare a sistemului, cate o caseta de distributie pe fiecare nivel. Odata cu plasarea unei casete de distributie, se opteaza pentru colectori dristribuitori care se vor monta la o cota de aproximativ 0.6m intre placa de incalzire si axul colectorului.

Dupa montajul casetelor de distributie, este necesar sa faceti un perimetru cu banda perimetrala, banda care urmeaza a fi taiata la inaltimea sapei finite,dupa finisarea pardoselii.

Inainte de montajul cablurilor electrice, se tine cont ca fiecare suprafata are nevoie de o izolatie corespunzatoare. In acest sens, se opteaza pentru placi izolatoare cu nuturi, montajul realizandu-se incepand cu coltul indepartat de usa. Pentru a evita infiltrarea sapei turnate ulterior, puteti utiliza banda adeziva la fiecare imbinare.

3. Montajul cablurilor electrice Cera Pro

Cablurile electrice CeraPro se diferentiaza de alte sisteme de incalzire in pardoseala datorita montajului rapid, executat in baza unor simple indicatii propuse de producator. Utilizand cabluri electrice si clipsuri, se realizeaza montajul acestora sub forma unui pres electric. Un aspect important se refera la numarul de cabluri pe care trebuie sa-l montati, astfel ca trebuie realizat un calcul al perimetrului, al izolatiei si al caldurii degajate.

Inainte ca sapa finala sa fie turnata peste cablurile tocmai montate, este nevoie sa se realizeze un mic test de functionare al instalatiei. Se va tine cont de functionarea cablurilor, a panoului de comanda si al caldurii degajate, astfel ca dupa acest test se poate stabilii si grosimea sapei ce urmeaza a fi turnate.

4. Turnarea sapei si finisarea pardoselii

Turnarea sapei se face dupa ce cablurile au fost fixate si se va tine cont de indicatiile privind utilizarea ei la temperaturi mai mari de 5 grade. Dupa turnarea sapei, se pastreaza un ragaz de 7 sau chiar 21 de zile, timp in care aceasta se va usca, si se va trece la o proba preliminara. Dupa efectuarea acestei probe, se poate finiza podeaua cu materialul ales.

 

 

 

incalzire in pardoseala sisteme de incalzire montare incalzire total heat montare cablu cera pro