Cum scapi de soareci si sobolani cu ajutorul deratizarii

Soarecii si sobolani sunt originari din Asia. Se trag din soarecele maroniu din China.



Deratizarea soarecilor a devenit un serviciu la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane in ultima vreme.



Exista nenumarate firme de deratizare soareci si sobolani la care puteti apela pentru a scapa de vizitele acestor musafiri nepoftiti.



Una dintre firmele de deratizare soareci care va poate oferi servicii impecabile este Vulpea Ucigasa.



Cei de la Vulpea Ucigasa pot efectua tratamente de deratizare soareci si sobolani atat pentru spatii exterioare cat si interioare. Deratizarea rozatoarelor si sobolanilor poate fi facuta in birouri, restaurante, scoli, gradinite, spitale, baruri, cafenele, cabinete medicale, sali de teatru, cinematografe, parcuri, gradini, livezi.



La ce intervale de timp trebuie sa se faca tratamentele de deratizare soareci si sobolani? Care sunt perioadele prielnice pentru a face aceste tratamente?



In general, perioadele prielnice pentru deratizare sunt primavara si toamna.



Frecventa cu care se fac aceste tratamente difera in functie de spatiu si de destinatia pe care o are locul respectiv. Pentru institutii de exemplu, este obligatoriu ca tratamentele sa fie facuta nu mai rar de o data la 6 luni, sau ori de cate ori este nevoie. In general tratamentele de deratizare trebuie sa fie facute de doua ori pe an.



Prin ce mijloace se realizeaza operatiunile de deratizare?







Mijloace chimice: se folosesc otravuri speciale (raticide, rodenticide).





Mijloace mecanice (ecologice): se folosesc capcane clasice, aparate cu ultrasunete, benzi cu lipici etc.







Caracteristicile unui rodenticid:







trebuie sa fie inodor





trebuie sa fie ademenitoare doar pentru rozatoare si nu pentru alte animale





sa fie otravitoare doar pentru rozatoare







Nu trebuie sa neglijati efectuarea operatiunilor deratizare. Mizeria pe care o produc rozatoarele poate atrage ca un magnet si altfel de daunatori, insecte si nu numai. De asemenea, soarecii si sobolanii sunt si purtatori de numeroase boli infectioase si bacterii care pot fi transmise la om cu usurinta: salmonella, toxiinfectii alimentare, antrax, tularemie, rujet, turbare, bruceloza, leptospiroza etc.



In cat timp au efect tratamentele de deratizare?



Pentru a scapa de soareci, tratamentele dureaza de la 2 pana la 3 zile. Pentru a scapa de sobolani, tratamentul dureaza de regula intre 5 si 7 zile.



Apelati intotdeauna la firme autorizate si specializate in acest domeniu., firme care utilizeaza metode in conformitate cu legislatia in vigoare, si care nu folosesc substante toxice care dauneaza mediului inconjurator sau oamenilor.