Melbourne este cel mai locuibil oras din lume

Studiul realizat in 2011 de EIU care face parte din The Economist Group si ofera analize cu privire la macro-economie si management in tarile de pe glob, a vizat sistemul de sanatate, cultura, mediul, infrastructura, educatia si stabilitatea in 140 de tari. Melbourne a intrecut orase precum Vancouver (Canada) sau Viena (Austria), primind un scor de 97,5%.

Nu a fost doar acest oras situat in topul oraselor locuibile, alte trei orase australiene fiind prezente in primele 10. Aceste orase sunt Sydney, Perth si Adelaide. Sydney a ocupat locul sase, in urcare fata de anul trecut, cand a fost pe locul 7, iar Perth si Adelaide s-au situat amandoua pe locul opt. Brisbane a fost prezent pe locul 21, iar orase cunoscute din afara Australiei prezente in studiu au fost Toronto, care s-a situat pe locul patru, Helsinki pe locul sapte, Paris pe locul 16 iar Tokio pe locul 18.

Din pacate, la fel ca in alte tari, Melbourne este cunoscut si pentru costurile mari de intretinere, fiind situat pe locul sapte in topul oraselor scumpe. Totusi, este intrecut de Sydney, care ocupa locul 6 in ceea ce priveste costul vietii, care este cu 40% mai mare decat in New York. Cu siguranta ca este scump sa traiesti in Australia, deoarece Perth si Brisbane ocupa locul 13 si 14 in topul locatiilor scumpe, unde costul vietii e mai ridicat cu 25% fata de New York, insa cu siguranta aceste costuri merita, avand in vedere calitatea ridicata a vietii si a standardelor de viata.

Alte orase cunoscute din afara Australiei s-au situat pe locuri mai indepartate in topul ce vizeaza costurile de viata. Hong Kong a fost pe locul 31, pe locul 51 s-au situate atat San Francisco cat si Singapore, pe locul 53 a fost Londra, iar New York a fost pe locul 56. Mai departe in clasament a fost Beijiing, care a ocupat locul 72, Shanghai pe locul 79, Mumbai –locul 116- si Jakarta, locul 119. Ultimul oras din clasament a fost Harare din Zimbabwe.

Aceste studii, impreuna cu toate celelalte din anul precedent, demonstreaza ca Australia este o tara primitoare, sigura si, cel mai important, libera. De aceea tot mai multe persoane opteaza pentru a emigra in Australia. Aplicarea pentru o viza australiana, insa, nu este usoara, de aceea va sfatuim sa apelati la ajutorul unui agent specializat de emigrare. In acest fel, procedura va devenni una mai accesibila iar dumneavoastra veti lua o decizie avizata.

melbourne viza australia emigrare in australia vize australia mutare in Australia viza australia online