Antreprenoriatul la feminin – primul proiect de antreprenoriat feminin din Romania in care cele ma

S.C. European Project Consulting S.R.L in parteneriat cu Association Groupe ESSEC Paris, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin deruleaza proiectul “Antreprenoriatul la feminin “– primul proiect de antreprenoriat feminin din Romania in care cele mai bune idei de afaceri vor fi finantate cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 de euro.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii“.
Prin acest proiect un numar de 1020 femei din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti–Ilfov vor beneficia de formare profesionala gratuita. Femeile ale caror idei vor fi finantate vor fi sprijinite de Business Angels din Romania si vor beneficia de coaching pentru punerea in practica a afacerilor.
Proiectul se adreseaza in special tinerelor femei interesate sa inceapa sau sa isi dezvolte o afacere pe cont propriu, elevelor de liceu in an terminal si studentelor.
Programul de formare se va desfasura pe o perioada de opt zile in cadrul a doua sesiuni, initiala si finala, in care vor fi prezentate si discutate urmatoarele teme: motivatie si profil personal, strategia companiei – elaborare si implementare, marketing - studii de piata, plan de afacere, modele de afaceri, comunicare, legislatie si drept comercial.

In programul de formare cele 1.020 de femei vor putea folosi portalul www.antreprenoriatfeminin.ro, un instrument modern si eficient de comunicare prin intermediul caruia vor avea acces la cursuri, studii si aplicatii in domeniul antreprenoriatului feminin.

Portalul include de asemenea o sectiune de e-learning si o biblioteca virtuala.
Sesiunile de formare incep pe data de 1 noiembrie 2011 si se incheie pe data de 1 iunie 2013.
Dincolo de finantarea pe care o vor obtine cele mai bune proiecte, toate participantele la programul de formare vor primi certificate CNFPA.


antreprenoriat gratuit cursuri finantare femei