Eastpak - Andy Warhol

    De pe 5 Iulie pana pe 15 August 2013, m|u|c|a - Muzeul de Arta Contemporana din Munchen, gazduieste in premiera in Europa portretele in care apare fondatorul Pop Art-ului american, Andy Warhol, realizate de fotograful Steve Wood.
    Dupa 30 de ani in care aceste portrete au fost crezute pierdute, ele au reaparut si ne arata fata sensibila a lui Warhol. Il arata cu o floarea soarelui in mana, cu un rucsac pe umeri si o atitudine distanta, dar in acelasi timp fragil si sensibil. Dar in toate imaginile, prezenta artistica a lui Warhol este puternic simtita.
    Fotografiile au fost facute in 1981 in statiunea Deauville.
    Renumit in cercurile jurnalistice si cele fashion deopotriva, fotograf pentru Daily Express, Steve Woods l-a cunoscut pe Warhol prin intermediul unei prietene comune, Elaine Kaufman, cea care detinea restaurantul newyorkez Elaine`s.
    Portretele vor fi expuse pentru prima si cel mai probabil ultima oara in Europa la Munchen.
    Andy Warhol debutează ca grafician de reclame, execută ilustraÈ›ii pentru jurnalele de modă È™i decorează vitrinele magazinelor. Este remarcat destul de repede, începe să fie apreciat, frecventează cercurile înalte È™i expune în galerii de modă.
    La începutul anilor È™aizeci, Warhol se apucă de pictură, ceea ce nu înseamnă totuÈ™i că se desparte de estetica reclamei. Ciclurile de sticle Coca-Cola È™i cutiile de supă Campbell's sunt produse pure ale culturii populare de masă. În scurtă vreme, artistul adaugă în compoziÈ›iile sale bancnote, fragmente de benzi desenate È™i reproduceri ale portretelor stelelor de cinema (Marilyn Monroe, polimer sintetic, 1964 - vezi Pop art). Începând din anul 1962, Warhol se serveÈ™te de seriografie È™i de tiparul fotomecanic.   
    Mai multe informatii:   
Anabel Rodriguez Roque, m | u | c | a Munich Urban and Contemporary Art
c / o Art Haus Maximilian, Maximilianstr. 54, 80538 Munchen, Germany
info@muca.eu www.muca.eu, T +49 (0)89 2155 243 10, F: +49 (0)89 444 89 605

Eastpak Andy Warhol