Jucarii pentru copii isteti

In alegerea unei jucarii, fie ca sunteti parinti sau adulti care trebuie sa oferiti un dar celor mici trebuie sa tineti seama de cateva aspecte importante: varsta copilului pentru care alegeti jucaria; spatiul in care acesta o poate utiliza; nivelul de zgomot pe care il va produce in familie cu respectiva jucarie. Sa fiti convinsi ca daca veti oferi tobe sau trompete celor mici, parintii nu vor aprecia acest lucru datorita zgomotului pe care vor trebui sa-l suporte ulterior!



            Daca doriti sa achizitionati o jucarie potrivita copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani, puteti accesa on line nichiduta.ro, unde veti descoperi o varietate de jucarii ingenioase pe care copiii le pot folosi in casa sau in aer liber, fara a prejudicia linistea familiei sau integritatea lor corporala. Pentru a veni in ajutorul alegerii dvs in privinta unei jucarii va sugeram cateva variante ce pot fi folosite de copiii mici, pana in 6 ani. Jocul “Prietenii de la ferma” destinat copiilor cu varste de 3-5 ani este un joc inteligent, prin care cei mici identifica diferite animale domestice, trebuie sa le plaseze in mediul lor de viata si astfel isi vor exersa limbajul verbal, atentia voluntara si abilitatile de manipulare a elementelor cu dimensiuni potrivite. Prin jocul “Garderoba magnetica” sau “Sa imbracam printesa si printul” fetitele vor fi incantate sa schimbe hainutele papusilor magnetice cu diverse obiecte de vestimentatie specifice diferitelor evenimente. Daca preferati un joc ce se adreseaza si fetitelor si baietilor, puteti opta pentru “Jocul pescarului” sau “Potriveste imaginile” , “Potriveste forma” in care copiii se pot juca in perechi sau impreuna cu parintele jocuri inteligente care le stimuleaza memoria vizuala, atentia voluntara si indemanarea.



            Pentru copiii care doresc sa-si exerseze miscarile si atentia prin rostogolirea unui obiect la tinta fixa, jocurile “Popice prietenii din jungla”, “Sacul cu fasole” sau “Mascota de bowling” le permit sa le utilizeze atat in interiorul camerei, cat si in gradina sau pe terasa in anotimpul calduros. Pentru baietei jocurile de indemanare le solicita atentia si le produc stari de bucurie in cazul in care reusesc sa monteze piesele la locul potrivit pentru a realiza un intreg sau montand elemente separate prinse in suruburi de plastic uriase. Reusiti sa aduceti bucurie si incredere in sufletul copilului de 3-4 ani alegand jocurile “Copacul magic Klorofil” sau “Micul constructor”.



            O categorie aparte de jucarii le reprezinta jucariile labirint, mult indragite de copiii de peste trei ani. Prin intermediul acestor jucarii copilul isi dezvolta atentia voluntara, se concentreaza asupra sarcinii de joc pentru a parcurge traseul labirintului avand ca sarcina sa conduca o bila, un cerc sau un alt obiect colorat de la un punct la celalalt, trecand prin sau peste diverse obstacole. Daca preferati ca un copil sa isi dezvolte aceste abilitati si capacitati intelectuale, va sugeram una din variantele de joc labirint:”Serpentina cu bile” pentru copii de 1-2 ani; “Labirint ferma”, “Labirint locomotiva”, “Labirint vehicole” si altele pe care le puteti vizualiza si comanda de pe nichiduta.ro la orice ora.



            Jucandu-se cu jucarii prin care li se stimuleaza abilitati intelectuale sau fizice, copiii exerseaza diferite situatii de invatare. Vor reusi sa treaca peste obstacolele esecului razand “E doar un joc!” isi vor canaliza atentia si vointa pentru a reusi, se vor bucura de propriile reusite stimulandu-si astfel stima si respectul de sine.  Copiii nu sunt isteti ci devin isteti prin situatiile de viata si de joc pe care adultul reuseste sa le creeze. Jocurile de acest tip, cele mentionate mai sus si multe altele reusesc sa creeze situatii de invatare activa, facilitand dezvoltarea intelectuala a celor mici.



           



           



 

jucarii nichiduta jucarii pentru copii