Ingrasamintele foliare pentru un randament maxim

Fertilizarea foliara se poate aplica culturilor de grau, porumb, rapita sau floarea soarelui, etc. Nu mai este de ceva vreme o noutate in domeniu. Recunoscut pentru randamentul sau, ingrasamantul foliar nu va inlocui prea devreme fertilizarea de baza cu azot, fosfor, potasiu. Insa se va completa cu acestea. Aplicat pe plante, acest tip de ingrasamant este practic necesar pentru a rezolva anumite carente nutritive.

Absorbtia de ingrasaminte foliare este de regula una maxima si rapida. Ceea ce se gaseste in compozitia chimica a acestor ingrasaminte se refera la microelemente ce hranesc plantele, mai ales in conditiile in care se doreste o productie calitativa. Avantajul acestui tip de ingrasamant este si faptul ca al sau continut nu se gaseste in sol sau in alte tipuri de ingrasaminte chimice.

Avantaje de folosire ale ingrasamintelor foliare

Trebuie spus in primul rand ca ingrasamintele foliare sunt cu o compozitie de materiale calitative. Nu sunt toxice, nu polueaza si nu au efecte neplacute. Din punct de vedere al folosirii sunt produse practice, ce se manipuleaza usor.

Desigur, un reper absolut al calitatii este legat de sursa achizitiei de acest gen. Sunt recomandate magazinele de specialitate, precum erbicid.ro. Aici se vor gasi produse de calitate superioara, ce contin ingrediente benefice si concentratii optime pentru a ajuta plantele.

Procedura de utilizare a ingrasamintelor foliare

In prima faza se realizeaza fertilizarea de baza, ce se aplica fie inainte de semanat, fie la inceputul pornirii in vegetatie. Ingrasamantul ajunge la sol, iar prin umiditate se dizolva si ajunge la sistemul radicular al plantei. Ulterior, cu ajutorul ingrasamintelor foliare se ofera direct la nivelul frunzei elemente necesare cresterii. De data aceasta nu va mai conta nivelul de umiditate. In schimb, eficienta dovedita a acestor produse se remarca, specialistii din domeniu asociind astfel de ingrasaminte cu acele suplimente alimentare pe care oamenii le consuma mai ales la trecerea intre sezoane, pentru a depasi cu brio anumite perioade.

Avantajos este de asemenea ca efectele se disting la scurt timp. Desigur, va conta insa si timpul potrivit si maniera corecta de aplicare, pentru ca rezultatele sa fie optime. Pentru un randament maxim al culturii se recomanda atentie la faza de dezvoltare. La o cultura ce abia a pornit, nu este recomandat ingrasamantul foliar, intrucat acesta nu va ajunge pe frunze, ci pe sol. Cantitatea folosita isi demonstreaza eficacitatea numai cand aceasta este absorbita la nivelul frunzelor, deci acestea trebuie sa fie suficient dezvoltate.

In orice caz, produsele din aceasta clasa vin la pachet cu instructiuni de la producator. Acestea se vor respecta intocmai, de la perioada de folosire si pana la modul in care se dilueaza si cantitatile necesare, raportate la cultura in cauza. Se recomanda o atentie deosebita pentru aceste detalii, precum si alegerea acelui tip de produs conform cu tipul de cultura avut in vedere.

Specialistii spun ca utilizarea de ingrasaminte foliare se refera nu doar la un moft, ci la o necesitate, un plan integrat privind controlul calitatii si productiei, un management al culturii pana la urma. Cei interesati regasesc la erbicid.ro produsele din aceasta clasa.

ingrasaminte foliare erbicid.ro ingrasaminte chimice