Sfaturi utile pentru instalarea aerului conditionat





Este foarte placut sa ai in dotarea camerei un aparat de aer conditionat, mai ales atunci cand temperaturile de afara depasesc 35-40 de grade Celsius iar confortul termic nu este cel pe care ti-l doresti. Cu toate acestea, un aparat de aer conditionat care nu este instalat corect, poate sa duca la probleme de sanatate. Instalarea corecta este, asadar, cruciala, daca vrei ca aparatul sa functioneze asa cum trebuie. 



Aceasta nu este grea, insa trebuie sa fie facuta de o echipa de profesionisti, cu experienta serioasa in actiunea de instalare aer conditionat  . 



Care sunt factorii pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand instalezi un aparat de aer conditionat?





Modul in care este pozitionata unitatea interna. Pozitia aparatului care ofera aer rece este esentiala pentru o eficienta maxima. Acesta trebuie sa se afle la o inaltime corecta si in coltul corect al camerei, in asa fel incat sa poata raci sau incalzi spatiul cat mai repede.  Este bine ca pozitia aparatului sa nu influenteze direct ocupantii locuintei.

Inaltimea aparatului, un alt factor foarte important. De regula, este recomandat ca aparatul de aer conditionat sa fie montat la 5-10 centimetri de tavan. Desi pare tentanta montarea la jumatatea peretelui, nu este cea mai buna decizie. 

Numarul de aparate interne. Foarte multi proprietari aleg sa instaleze un singur aparat de aer conditionat, care sa raceasca intreaga casa. Acestia decid sa opteze pentru unul foarte puternic, pentru a acoperi toata necesitatea de frig. Din pacate, aerul va fi difuzat incorect si neregulat, creand mai mult disconfort decat confort. Este bine ca in fiecare camera sa fie cate un aparat intern de aer conditionat, cu o putere redusa.

Modul de amplasare a unitatii externe. Daca in ceea ce priveste amplasarea interna, se poate face fara probleme si de catre o persoana fara experienta, amplasarea unitatii externe chiar necesita mana unui profesionist. Aceasta trebuie sa se gaseasca pe peretii exteriori ai cladirii, in apropierea ferestrei. Daca se poate, instalarea unitatii externe trebuie sa se faca la distante mici fata de sol.





O instalare corecta poate sa decida o durata mai mare de viata pentru aparat si o viata sanatoasa pentru locatari, asadar, incearca sa tii cont de toate sfaturile.