Incalzirea casei pe timp de iarna

Apropierea anotimpului invernal va cam da de gandit in fiecare an, dupa ce pentru inca un sezon, v-ati confruntat cu cheltuieli ce aproape ca v-au adus in pragul falimentului. Reducerea costurilor la caldura nu este o treaba de trecut cu privirea, avand in vederea cresterea de la un an la altul a pretului la energia electrica, gazului, apei sau a combustibilului solid.

Alegerea sistemelor de incalzire

Fiecare dintre sistemele de incalzire moderne, pe langa avantaje, prezinta si dezavantaje. In momentul in care va decideti in favoarea unei variante, trebuie sa fiti deja la curent cu motivele care v-au determinat sa o alegeti, punand in balanta plusurile si minusurile. De asemeni, trebuie sa evaluati costurile totale ale instalatiei (incluse cele de functionare si intretinere), cat si disponobilitatea surselor de energie in zona in care locuiti.

Incalzirea electrica in pardoseala Total Heat

Optand pentru varianta sistemelor electrice de incalzire, va puteti confrunta cu cheltuieli suplimentare si cu siguranta ca alegerea nu va corespunde asteptarilor. Daca doriti eficienta la un cost echitabil, va puteti indrepta catre tehnologiile inovative care utilizeaza cablurile de incalzire montate direct sub pardoseala locuintei. Cu o instalatie de incalzire in pardoseala Total Heat , nu va ramane decat sa va bucurati impreuna cu intreaga familie de atmosfera primitoare din interiorul spatiului domestic.

Incalzirea pe lemne

O soba pe lemne poate fi o alegere depasita deja, in ciuda faptului ca inca multa lume i-a ramas fidela datorita pretului relativ scazut al materiei prime. Un semineu poate fi o alternativa pentru o casa de vacanta, in vederea crearii unui climat romantic. O centrala pe lemne este destul de eficienta daca dispuneti de posibilitatea procurarii materiei organice. Pe langa costul relativ redus al combustibilului lemnos, acest tip de incalzire necesita lucrari de intretinere, de functionare (alimentare manuala) si in plus probleme de spatiu (pentru depozitarea lemnelor) sau din cauza umiditatii combustibilului.

Incalzirea pe gaz

Incalzirea pe gaz, raportata la incalzirea care utilizeaza combustibili solizi, este mai putin poluanta. In cazul unei case, se poate opta pentru o centrala termica pe gaz, care va fi in masura sa incalzeasca in mod individual fiecare incapere, datorita termostatului reglabil.

Cum sa economisiti la caldura

Pentru reducerea costurilor la caldura, in functie de solutia aleasa, trebuie sa tineti cont de cateva recomandari, unele dintre ele fara sa necesite o cheltuiala suplimentara:

1. Daca sistemul vostru de incalzire este predispus cu termostat, reglati-l la 19 grade, avand in vedere ca 2-3 grade in plus nu va vor face sa va simtiti mai confortabil dar cu siguranta va vor reduce din cheltuieli;

2. Nu acoperiti caloriferele cu piese de mobilier sau perdele, acestea impiedicand propagarea caldurii si un consum energetic major;

3. Incercati sa aerisiti incaperile in perioadele din zi in care nu dati drumul la caldura sau nu faceti foc in soba, altminteri aerisitul ar echivala cu o risipa inutila de combustibil;

4. O data cu lasarea serii, inchideti obloanele si lasati rolele, impiedicand astfel dispersia caldurii in exterior;

5. Programati lucrarile de intretinere la sistemele de incalzire inainte de sosirea iernii, asigurandu-va ca instalatia, veche sau noua, este perfect functionala;

6. Reglati termostatul in functie de intervalele orare si perioadele in care este necesar, evitand pornirea instalatiei in perioadele in care va aflati in afara locuintei;

7. Inchideti caloriferele sau opriti incalzirea in incaperile nelocuite si in plus, tineti pe cat posibil inchise usile, pentru ca aerul rece sa nu mai comunice cu restul locuintei.

 

Alegand sistemele de incalzire in pardoseala Total Heat veti beneficia de toate ”calitatile” sistemelor moderne, incepand de la procedura de montaj facilitata, adaptabila chiar si cladirilor ale caror lucrari de zidarie au fost finalizate. Datorita tehnologiilor de ultima ora, sistemele electrice de incalzire in pardoseala Total Heat se dovedesc a fi cele mai eficiente si economice, asigurand confortul intregii voastre locuinte.

incalzire prin pardoseala incalzire iarna sisteme de incalzire