Iata ce trebuie sa verifici la o masina de inchiriat inainte sa o ridici de la compania de rent-a-car

Daca doresti sa apelezi la o companie de rent-a-car, este important sa te asiguri de cateva aspecte inainte sa semnezi contractul si sa pleci cu autoturismul din parcare. Ca sa fii sigur ca masina de inchiriat se prezinta in cele mai bune conditii, are un pret corect si iti ofera siguranta si confort atat tie, cat si pasagerilor tai, ar fi indicat sa verifici urmatoarele aspecte:

1. Care este starea actuala a masinii de inchiriat?

Cele mai multe companii profesioniste de inchirieri auto pastreaza documente actualizate despre starea masinilor, insa nu este o idee rea sa te documentezi si tu, pentru a avea o dovada cu privire la starea initiala a vehiculului, atunci cand il vei returna. Prin urmare, fotografiaza exteriorul si interiorul masinii de inchiriat, nivelul de ulei, kilometrajul etc. De asemenea, cauta daune specifice si verifica daca lipsesc componente sau functionalitati care sunt specificate in contract.

2. Masina de inchiriat are toate reviziile la zi?

Orice masina de inchiriat ar trebui sa aiba reviziile facute la zi, iar companiile de rent-a-car ar trebui sa tina o evidenta a acestora. Inainte sa te urci la volan, verifica daca rotile sunt corect aliniate si au presiune, daca schimbul de ulei s-a facut in mod adecvat, dar si alte verificari de rutina care sunt necesare pentru ca autoturismul sa functioneze in parametri optimi.

3. Ce acopera asigurarea pe care o are masina de inchiriat?

Fiecare companie de inchirieri auto are propriile reguli, astfel incat trebuie sa te interesezi de ce asigurare dispune masina de inchiriat. Ideal ar fi ca aceasta sa aiba atat RCA, cat si CASCO, pentru a putea sa stai linistit in cazul unor eventuale probleme.

4. Care sunt caracteristicile si comenzile specifice masinii?

Daca ai de gand sa te bazezi pe GPS-ul masinii sau pe o alta caracteristica similara, trebuie sa stii cum functioneaza aceasta inainte sa pleci la drum. Asadar, inainte de a scoate masina de inchiriat din parcare, testeaza franele, luminile, stergatoarele si orice alte functii sau piese care ar putea sa nu functioneze corespunzator. Daca exista probleme, cum ar fi piese lipsa sau parti nefunctionale, nu ezita sa anunti compania de inchirieri auto, pentru ca aceasta sa le poata remedia inainte sa pleci la drum.

5. Ce trebuie sa faci in caz de accident?

Daca autoturismul se strica, pierzi cheia sau apare o defectiune, este important sa stii care sunt politicile companiei de rent-a-car si ce ar trebui sa faci pentru a remedia situatia.

6. Exista o roata de rezerva / cum se prezinta aceasta?

Fiecare masina ar trebui sa fie echipata cu o roata de rezerva. Inainte de a parasi parcarea companiei de inchirieri auto, verifica daca in portbagaj exista o roata de rezerva si daca aceasta este complet umflata. In plus, este indicat sa verifici daca in portbagaj exista instrumentele necesare pentru a schimba roata, in caz de pana.

masina de inchiriat