Autonom pune la dispozitia companiilor din Romania multiple solutii de mobilitate

Autonom propune firmelor din Romania solutii avantajoase de utilizare a unei flote auto prin serviciile de leasing operational auto sau inchirieri auto pe termen lung.



Achizitia si gestionarea unui numar mare de masini poate fi costisitoare nu numai prin prisma eforturilor financiare imediate ci si prin prisma cheltuielilor de intretinere. O alternativa a creditelor si a leasingului financiar sunt leasingul operational sau inchirierea pe termen lung ce vin cu numeroase avantaje dintre care cele mai importante fiind cheltuielile complet deductibile si costurile predictibile.



Leasingul operational auto presupune inchirierea unei masini sau a unei flote auto pe o perioada determinata, iar proprietarul de drept (compania de leasing) isi asuma toate cheltuielile cu intretinerea, reparatiile, asigurarile, taxele si impozitele datorate catre stat. Statisticile arata o reducere cu pana la 15% a cheltuielilor in exploatarea unui parc auto folosind acest tip de servicii. Pentru clientii ce opteaza pentru acest serviciu, masinile sunt achizitionate in concordanta cu preferintele clientului in ceea ce priveste marca, modelul, motorizarea, culoarea si dotarile.



Indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiunile companiei, leasingul operational elimina din costurile neprevazute ale utilizarii. Costurile fixe pe perioada contractului reprezinta un punct important in realizarea unui business plan coerent pe termen mediu sau lung, iar din punct de vedere financiar, acestea pot fi prevazute ca si cheltuieli predictibile intr-o proiectie de cash flow. In acelasi timp, deprecierea unei masini poate fi cu greu estimata, insa in cazul inchirierii, utilizatorul nu este afectat de acest aspect putand sa isi reinnoiasca mult mai usor parcul auto apeland la cele mai noi masini puse la dispozitie de compania de leasing operational.



Autonom are deja in portofoliu peste 10,000 de clienti, firme mici, medii si mari ce au apelat la serviciile companiei. Principalul beneficiu oferit de Autonom este parcul auto extrem de generos cu peste 2500 de masini care au o vechime de mai putin de 2 ani. Mai mult decat atat, Autonom este singura companie de profil din tara ce pune la dispozitie inchirierea de utilitare cu frig.



Pe langa serviciile de leasing operational, Autonom ofera si servicii de rent-a-car pe termen scurt si mediu, servicii de inchiriere cu sofer sau servicii de fleet management, prin cea mai mare retea de centre de inchiriere din tara la care se adauga si o agentie in Budapesta, Ungaria,



Autonom si-a inceput activitatea in Decembrie 2005, reusind sa ajunga intr-un timp scurt  leader pe piata inchirierilor auto, cu o prezenta importanta si pe piata leasingului operational.