"Ghidul vorbitorului in public" cartea care te va ajuta sa treci peste emotia vorbitului in public

Teama de a vorbi in public este o problema destul de comuna in intreaga lume avand in vedere ca pretutindeni in lume exista oameni care au o teama mai mult sau mai putin justificata de a aparea in fata unui public. Cu totii ne confruntam la un moment dat cu emotii atunci cand suntem pusi in situatia de a sustine un discurs, indiferent daca este vorba de un discurs scurt si la obiect sau despre unul mai amplu. Vorbitul in public am putea spune ca reprezinta o arta, insa acest lucru nu inseamna neaparat ca este si unul foarte complex si care se poate invata cu mare dificultate. Stapanirea emotiilor in momentul in care ne afisam in fata unui public numeros reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii avem de facut in vederea stapanirii acestei arte. 

De-a lungul timpului s-au scris numeroase carti despre arta oratoriei si despre modul in care ar trebui prezentat un discurs, astfel ca astazi am putea spune ca avem la indemana un intreg arsenal de materiale prin care ne putem pregati temenic pentru a avea o imagine si un discurs impecabil din toate punctele de vedere. "Ghidul vorbitorului in public" o carte pe care o regasim in cadrul site-ului Mirceachira.ro si care prezinta numeroase sfaturi concrete si clare despre modul in care ar trebui prezentate discursurile, dar si despre modul in care ar trebui sa ne comportam in momentul in care sustinem un astfel de discurs. Iata cateva motive pentru care "Ghidul vorbitorului in public" este cartea de care ai nevoie pentru a scapa odata pentru totdeauna de teama vorbitului in public. 

Iti vei construi o imagine profesionista.

Livrarea unui discurs de calitate si cu impact presupune mai inainte de toate adoptarea unei atitudini potrivite dar si construirea unei imagini profesioniste. In acest sens, este necesar sa se constientizeze care sunt cele mai frecvente greseli si ce trebuie facut pentru a le evita. Este deosebit de important ca publicul sa te perceapa ca pe un profesionist, numai in acest mod discursul tau va fi unul cu adevarat avizat si va avea un impact major asupra publicului. 

Vei reusi sa tii discursuri eficiente.

Modul in care este transmis un discurs este un lucru deosebit de important, poate chiar mai important decat ne-am putea imagina, fapt pentru care din aceasta carte vei invata cum sa tii intotdeauna discursuri eficiente, sa captezi intotdeauna atentia publicului, precum si sa mentii atentia indreptata spre tine pe intreaga durata a discursului, astfel ca publicul tau nu va mai auzi zgomot de fond in timp ce vorbesti. 

Iti va creste stima de sine.

Inainte de a fi perceput de catre cei care te asculta drept a fi un om de succes, este important ca tu sa te percepi mai intai in acest fel. Atunci cand vei reusi sa iti construiesti o imagine personala bazata pe incredere, vei reusi fara indoiala sa transmiti mai departe faptul ca esti un adevarat profesionist. 

Ghidul vorbitorului in public Mirceachira.ro