Fobia sociala, una dintre cele mai comune tulburari ale prezentului

Fobia sociala este o tulburare de anxietate care se manifesta printr-o serie de simptome, resimtite desigur intr-un context social. Vorbitul in public, mancatul in public, utilizarea toaletelor publice, discutiile intr-un grup de indivizi, solicitarea unor informatii sunt toate care au in comun un aspect si anume socialul. Aceste lucruri cu siguranta par absolut firesti pentru cei mai multi dintre noi dat fiind faptul ca intr-un fel sau altul ne lovim de ele zilnic. Pentru o persoana care sufera de aceasta tulburare, aceste lucruri aparent banale pentru noi, se transforma in niste reale provocari, caracterizata in principal de stari de anxietate, stari inexplicabile de teama de fi in public sau de a desfasura diverse activitati in acest context. Fobia sociala este un lucru destul de comun in prezent, insa din fericire este o tulburare care se poate trata, insa in acest proces complex avem nevoie de ajutorul specialistilor, care cunosc cu exactitate mecanismele acestei tulburari si care sunt schemele de tratament care trebuie urmate.

Fobia sociala este o tulburare cu o istorie indelungata, asadar aceasta nu este nicidecum un rezultat al lumii moderne si al stilului de viata actual. Chiar daca poate parea un lucru banal, fobia sociala este o tulburare care poate avea pe termen lung repercusiuni destul de neplacute, care pot duce la izolarea indivizlor si desigur la imposibilitatea de a mai duce la bun sfarsit pana si cele mai simple obiective. Fobia sociala este o tulburare care necesita adresarea la medici de specialitate, care cunosc punctual aceasta afectiune si care pot veni desigur cu cele mai eficiente metode de a trata simtpomele.


Iata cateva lucruri interesante despre fobia sociala pe care probabil nu le stiai.


Fobia sociala, o afectiune cu multiple manifestari.

Fobia sociala este o tulburare complexa care poate aparea pe fond biologic, de mediu sau psihologic, fiecare dintre acestea reprezentand defapt factori declansatori pentru tulburarea in cauza. Fobia sociala insa este o tulburare care se manifesta in genere prin teama de a fi si de a realiza diverse actiuni in spatiul public. Acest aspect am putea spune ca reprezinta generalitatea acestei afectiuni, insa ea nu se manifesta la toate persoanele in mod identic. In timp ce anumite persoane resimt o teama accentuata atunci cand sunt pusi in postura de a tine un discurs in fata unui public, altii resimt aceasta teama atunci cand trebuie sa manance in public sau sa solicite informatii.


Fobia sociala, o tulburare usor tratabila daca este identificata timpuriu.

Teama de a relationa cu cei din jur este un lucru care poate avea un impact major asupra calitatii vietii persoanei in cauza, motiv pentru care aceasta tulburare ar trebui identificata cat mai timpuriu posibil. Mai mult decat atat, identificata timpuriu, fobia sociala este o afectiune cu o evolutie foarte buna daca este tratata adecvat inca de la inceput. Pe termen lung insa si netratata adecvat, fobia sociala poate avea repercusiuni neplacute asupra persoanelor in cauza. Mai mult decat atat, fobia sociala devine mult mai greu de tratat si controlat odata cu trecerea timpului, fapt pentru care tratamentul timpuriu al acesteia reprezinta solutia ideala. 

fobia sociala Doctor-psi.ro