Iata cum sa-ti sculptezi coapsele pe banda alergare in 20 de minute!

Date fiind preturile mici la sute de modele performante si silentioase, o banda de alergare pe care sa poti exersa in confortul propriei locuinte este o optiune din ce in ce mai buna, iar beneficiile pe care le ofera acest aparat sunt deja cunoscute.

Ca si in cazul alergarii in parc sau al altor exercitii in aer liber, antrenamentele pe banda de alergare nu iti vor tonifia musculatura si nu-ti vor topi eficient depozitele de grasime decat daca te implici 100%, dand dovada de perseverenta si determinare. Pentru a nu sta prea mult in asteptarea rezultatelor vizibile, sustine exercitiile pe banda alergare cu o dieta responsabila si un stil de viata sanatos! Daca ai hotarat ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-ti atinge obiectivele de fitness in cel mai scurt timp, atunci va trebui sa alternezi tipurile de antrenamente si chiar exercitiile sau intervalele din fiecare antrenament in parte.

Printre cele mai solicitante si eficace antrenamente din ultima vreme, fie ca folosesti banda de alergare, bicicleta fitness sau alte aparate fitness care permit exercitii cardio, este antrenamentul HIIT (renumit pentru arderea accelerata a caloriilor). Daca vrei sa dai jos kilogramele in exces in timp record, trebuie sa stii ca acest antrenament este construit din scurte intervale care variaza in efort depus si intensitate. Pe langa rezultatele rapide, aceste programe vor reusi sa iti ofere noi provocari sportive, inlaturand eventualele momente de monotonie pe care le pot produce antrenamentele cardiovasculare clasice.

Unele persoane vor chiar mai mult decat pierderea catorva kilograme sau tonifierea musculaturii, astfel incat stiu exact zonele “vulnerabile” pe care trebuie sa le imbunatateasca. In acest sens, pe langa arderea caloriilor si imbunatatirea rezistentei la efort, unele programe de exercitii iti permit sa sculptezi muschii gambei, ai coapsei sau chiar sa dai jos tesutul adipos din zona abdominala. In cazul in care doresti sa-ti modelezi coapsele pana la forma ideala, atunci antrenamentul pe care il vei gasi mai jos sigur iti va oferi rezultatele pe care le urmaresti.

Sculptarea coapselor pe banda de alergare
Una dintre cele mai bune recomandari pentru a tinti precis musculatura coapselor pe banda de alergare este sa modifici inclinatia suprafetei pe care calci. Diana Maitland, Personal Training Manager la lantul de cluburi de fitness Equinox din New York, propune un scurt antrenament cardio care te va ajuta sa consumi 150 de calorii, sa tonifiezi muschii coapselor si sa-ti imbunatatesti conditia fizica.

Acest program de exercitii de 20 de minute este construit folosind principiul ratei de efort perceput (REP), aceasta fiind o scara de masurare a efortului depus in functie de conditia fizica a fiecarei persoane. Astfel, nivelul 1 este un efort aproape insesizabil, iar 10 este solicitarea maxima a corpului. Iata, in continuare, etapele antrenamentului:

- 5 minute: inclinatie de 3-3,5% - REP 5;
- 2 minute: inclinatie 8-10% - REP 7;
- 1 minut: inclinatie 4-6% - REP 6;
- 2 minute: inclinatie 10% - REP 8;
- 1 minut: inclinatie 5-7% - REP 7;
- 2 minute: inclinatie 12% - REP 9;
- 1 minut: inclinatie 10% - REP 8;
- 1 minut: inclinatie 12% - REP 9;
- 5 minute: inclinatie 2-4% - REP 5.
Viteza de mers pe banda de alergare, indiferent de inclinatie, ar trebui mentinuta la 6 km/h, iar cei avansati ar putea sa incerce o valoare de 7,5 km/h.

Daca vrei sa incepi si tu de antrenamentele de acest tip pe banda de alergare, intra acum pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul potrivit nevoilor tale! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reduceri la toata gama de aparate fitness si echipament sportiv.

banda alergare antrenamente fitness