10 avantaje ale fatetelor dentare realizate prin tehnologia CEREC CAD/CAM

In prezent, progresul tehnologic din industria sanatatii si frumusetii dentare ofera posibilitatea pacientilor sa beneficieze de tratamente mult mai avansate si apreciate din punct de vedere al rezultatelor si, respectiv, al costurilor.


De exemplu, stomatologii specializati in utilizarea tehnologiei CEREC CAD/CAM pentru fatete dentare folosesc materiale de calitate superioara cu proprietati care reproduc cu exactitate culoarea naturala a dintilor.


Ce trebuie sa stii despre fatetele dentare?


Acestea sunt aplicate sub forma unor pelicule foarte fine realizate din ceramica, mai exact portelan. Principalele calitati ale fatetelor dentare sunt rezistenta si durabilitatea lor. Tehnologia CEREC CAD/CAM ofera posibilitatea pacientilor sa beneficieze de fatete dentare care imbunatatesc considerabil aspectul dintilor fracturati, care prezinta strungareata sau care sunt afectati de anumite imperfectiuni ale formei sau culorii.


In plus, in cazul persoanelor afectate de usoare malpozitii sau care intampina probleme la muscare sau mestecare, fatetele dentare sunt o metoda de tratament eficienta a acestor probleme si afectiuni, asigurand si numeroase alte avantaje beneficiarilor.


Avantajele obtinute in urma tratamentului cu fatete dentare


In cadrul clinicilor specializate in servicii de fatetare dentara si care utilizeaza tehnologia CEREC CAD/CAM, pacientii beneficiaza de urmatoarele avantaje:


1. Dintii pacientilor sunt albiti si pot fi indreptati foarte rapid. In cadrul unei singure sedinte de tratament, orice persoana beneficiaza de o metoda sigura cu rezultate rapide de albire si indreptare profesionala a dintilor. Utilizarea aparaturii ortodontice de ultima generatie asigura beneficiarilor un tratament lipsit de dureri si rezultate de durata.


2. Materialele folosite in cadrul procedurilor de fatetare dentara sunt compatibile cu tesuturile moi, fiind tolerate perfect de organismul uman.


3. Fatetele dentare sunt, in general, netede si lucioase, ceea ce inseamna ca placa bacteriana nu va reprezenta o problema, eliminand riscul de inflamare a testurilor gingivale.


4. Datorita procedurilor minim invazive de fixare a fatetelor dentare este salvata si protejata intreaga structura natura a dintilor.


5. In comparatie cu dintii naturali, fatetele dentare nu sunt afectate de consumul de cafea sau tigari.


6. Aceasta forma de tratament este o solutie cu rezultate pozitive pe termen lung. Investitia in fatete dentare este recomandata de majoritatea specialistilor datorita capacitatii acestora de protejare a dintilor, avand aceleasi proprietati ca smaltul natural al acestora. Durata de rezistenta a fatetelor dentare profesionale este cuprinsa intre 10 si 15 ani, perioada asigurata de o ingiena orala realizata corect.


7. Datorita tehnologiei CEREC 3D CAD/CAM, pacientii nu sunt supusi niciunui risc de alergie, materialul utilizat pentru fatetele dentare avand proprietati similare cu smaltul natural al dintilor.


8. Datorita progresului realizat prin intermediul aparaturii ortodontice, tratamentul de fatetare este o metoda, lipsita de dureri, de imbunatatire rapida a esteticii dintilor, dar si a rezistentei lor.


9. Tehnologia CEREC 3D CAD/CAM permite medicilor sa evite slefuirea manuala a dintilor si astfel este eliminata procedura de amprentare a danturii pacientului.


10. Fiind un tratament realizabil intr-o singura sedinta si in comparatie cu alte metode de tratament provizorii, tratamentul cu fatete dentare este durabil si rezistent, ceea ce salveaza beneficiarul de vizite repetate la stomatolog si alte costuri suplimentare.

fatete dentare