Iata care sunt cele mai cele mai populare tipuri de seminte cannabis

Cannabisul este o planta dioica si unisexuata, ceea ce inseamna ca florile-mascul si cele femele se afla pe plante diferite (indivizi separati). Pentru a produce cannabisul cunoscut de toata lumea, plantele-femela sunt cultivate separat de cele mascul, in medii specifice.

 

Procesul de reproducere la planta-femela este unul special: floarea acesteia este polenizata de catre o planta-mascul pentru a produce seminte de cannabis. Insa uneori, in anumite conditii, are loc fenomenul botanic cunoscut sub numele de hermafroditism, cand planta de cannabis produce flori din ambele sexe. In aceste conditii, reproducerea plantei are loc prin polenizarea florilor-femela de catre florile-mascul de pe aceeasi planta, lucru care duce, de asemenea, la producerea semintelor de cannabis.

 

Odata ce semintele ating un nivel specific de maturitate, planta incepe sa moara, iar semintele fie cad pe solul din care a crescut planta-mama, germineaza si se dezvolta intr-o noua planta, fie sunt culese inainte de germinare pentru a fi procesate in ulei de cannabis, produse alimentare sau pentru a fi comercializate sub forma de suveniruri pentru colectionari.

 

Iata care sunt cele mai populare tipuri de seminte cannabis:

 

1) Seminte de cannabis feminizate

 

Din punct de vedere al sexului, cannabisul poate fi de 3 feluri: mascul, femela sau hermafrodit. Semintele de cannabis feminizate sunt cele mai cautate, mai ales de catre colectionari si pasionatii de botanica, datorita potentei si capacitatii acestora de a produce plante-femela in 95% din cazuri, lucru care reprezinta un avantaj considerabil, avand in vedere ca doar plantele feminine de cannabis infloresc. Semintele feminizate sunt modificate genetic, fiind altoite doua plante femele pentru a obtine o planta de cannabis femela care sa produca atat oua, cat si polen.

 

2) Seminte de cannabis standard

 

Unul din cele mai comune tipuri de seminte cannabis, semintele standard au nevoie de un anumit ciclu de lumina pentru a inflori. Sexul dominant al semintelor standard este dificil de prevazut, insa de cele mai multe ori, plantele rezultate sunt in proportii egale femele si masculi. In conditii ideale de cultivare, insa, sunt sanse mult mai mari sa creasca plante femele din semintele de cannabis standard.

 

3) Seminte cannabis autoflowering

 

Originea semintelor de cannabis autoflowering se afla in sudul Siberiei, acestea provenind din soiul Cannabis Ruderalis. Semintele autoflowering pot fi plantate aproape in orice conditii, inflorind dupa numai 7-10 saptamani. Specialistii in botanica incruciseaza semintele autoflowering cu soiuri mai puternice, precum Indica sau Sativa, rezultand o planta usor de crescut, dar cu o concentratie mare de CBD (canabidiol).

 

Care este statutul legal al semintelor de cannabis in Romania?

 

Semintele de cannabis se comercializeaza in Romania numai sub forma de suveniruri pentru colectionari sau pentru pasionatii de botanica, deoarece fumatul si cultivatul oricarui tip de canabis sunt ilegale in Romania, acestea fiind considerate infractiuni si fiind pedepsite conform legii 143/2000.

 

*Acest articol are scop pur informativ. Nu sustinem, incurajam sau promovam in vreun fel consumul sau traficul de substante ilegale.

seminte cannabis