Superalimentul secolului XXI îl găsești la VitaMix

Cel mai popular superaliment al secolului XXI este uleiul de cocos, ale cărui beneficii pentru sănătate nu le poate nega nimeni. Este folosit și prețuit din cele mai vechi timpuri, mai ales pentru calitățile de hidratare și hrănire intensă. Este o bombă de vitamine și sursă puternică de antioxidanți naturali.

Există mii de studii care demonstrează acțiunile binefăcătoare ale uleiului de cocos, astfel fiind considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă!

Uleiul de cocos este bogat in potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, vitaminele A, E si K, fitosteroli, acizi grași Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. Câteva beneficii: ajută la o mai bună absorbție a calciului, ajută în slăbire prin controlarea apetitului, are proprietăți antifungice și antimicrobiene, ajută la echilibrarea hormonală, întărește imunitatea, este o sursă bogată de antioxidanți, ajută digestia, hidratează pielea în profunzime, se poate folosi pentru vergeturi, protejează de razele UV, are efecte antiinflamatoare, calmează pielea iritată, etc.

Cum folosim uleiul de cocos?

Devenind din ce în ce mai cunoscut, s-au descoperit beneficiile sale exotice care se pot utiliza în diferite domenii. Uleiul de cocos este un ulei special care a reușit să ofere beneficiile lui în toate domeniile, precum în cel culinar, cosmetic sau medical.

În primul rând uleiul de cocos este folosit deseori la prepararea rețetelor sănătoase stând la baza multor diete vegetariane și raw-vegane.

Uleiul de cocos este ideal pentru gătit fiindcă este rezistent la temperaturi înalte și nu se oxidează ușor. Punctul de ardere este la 180 grade Celsius. Uleiul de cocos este semi-solid până la temperatura de 25 grade Celsius, după care devine lichid. Se poate consuma ca atare, întins pe o felie de pâine sau adăugat la salate și shake-uri proteice.

În al doilea rând, uleiul de cocos este coloana multor produse cosmetice și de îngrijire personală.

Pe lângă faptul că este un demachiant natural sau o loțiune super hidratantă, din acest ulei se pot prepara: pastă de dinți, tratament de față, măști de păr, săpun pentru față, exfoliant și sunt încă zeci de alte metode cu ajutorul cărora se beneficiază de toate puterile uleiului de cocos.

În ultimul rând, conține 10% mai puține calorii faţă de alte grăsimi vegetale, acest ulei este una din cele mai bogate în surse de grăsimi saturate. Acizii grași sunt considerați cel mai bun aliat al vaselor de sânge și reduc riscul de boli cardiovasculare - motiv pentru care a fost inclus în multe tratamente.

 

Deoarece uleiul de cocos a devenit atât de cunoscut și solicitat a apărut în variante impure în diferite magazine. Pentru a beneficia de un ulei de cocos pur este recomandată alegerea celor găsite în magazinul naturist VitaMix în diferite forme: bio, virgin raw, presat la rece sau dezodorizat. Se regăsește sub formă de făină, fulgi sau răzuit, în diferite gramaje. Cumpără și tu uleiul tău de cocos dintr-un magazin VitaMix!

www.vitamix.ro