Elevii de la Mark Twain International School au sarbatorit Ziua Pamantului

 

Elevii au organizat concursuri de desene pe asfalt, au plantat seminte de flori si au varuit copacii din curtea scolii. Pe durata unei intregi saptamani, in cadrul orelor de curs: de limbi straine, geografie, istorie, romana, educatie fizica, fizica, chimie etc., s-au desfasurat diferite activitati “eco”, ce s-au finalizat prin: chestionare, planse si postere, colectarea gunoiului din clase, comentarea unor citate celebre despre poluarea planetei si vizionarea de documentare din seria Blue Planet si Planet Earth.

Printre proiectele “eco” realizate de copii se numara: 2 siluete umane confectionate din carton, pe care au fost aplicate mesaje ecologiste formate din taieturi din ziare, masti confectionate din materiale reciclabile, plicuri si stegulete personalizate cu mesaje “eco”, cuiburi pentru mancare pasari si un glob pamantesc de mari dimensiuni, pictat si personalizat de echipe de copii.   

Prin aceste actiuni, elevii de la Mark Twain International School invata sa aiba un comportament responsabil fata de planeta Pamant si incearca sa gaseasca solutii pentru salvarea acesteia.

O parte din lucrarile realizate de copii vor fi expuse la Baneasa Shopping City in perioada 27 Aprilie – 4 Mai 2010.

Ziua Internationala a Pamantului se sarbatoreste anual in data de 22 Aprilie si simbolizeaza lupta impotriva poluarii, atragand atentia asupra unui mediu inconjurator mai curat, mai sanatos.



Infiintata in anul 1995, Mark Twain International School este prima scoala din sistemul romanesc de invatamant care da posibilitatea elevilor sa poata sustine bacalaureatul international. Scoala bilingva romano-engleza, Mark Twain International School acopera cele patru segmente ale invatamantului preuniversitar (gradinita, scoala primara, gimnaziu si liceu) si respecta atat programa Ministerului Educatiei, cat si programele internationale ale International Baccalaureate®. Scoala este acreditata de IB, Elvetia pentru Primary Years Programme, Middle Years Programme si Diploma Programme.

Ziua Pamantului eco