Elemente esentiale pentru un somn perfect

Somnul ne ocupa o treime din viata. Cateodata ne gandim ca este o adevarata pierdere de vreme, insa dormind acumulam atata energie si atata placere incat renuntam la ideea de a nu dormi. Practic, dormind reusim sa ne incarcam bateriile si sa ne bucuram de viata la adevarata ei valoare. Un somn de calitate poate sa fie obtinut doar daca se respecta anumite conditii si daca se acorda o mare atentie elementelor care ne inconjoara in timpul noptii.



De ce trebuie sa tii cont, daca vrei sa dormi bine?



Exista o multime de lucruri de care trebuie sa tii cont, care mai de care mai importante:





Salteaua. Este poate cel mai important element din timpul somnului si reuseste sa decida cat de bine dormim. Aceasta poate sa ne asigure odihna de care avem nevoie si ne poate decide starea de sanatate. O saltea de proasta calitate poate duce la probleme grave de spate si la dureri insuportabile. In plus, poate genera oboseala si stres.

Lenjeria de pat. Este foarte important sa ai si o lenjerie de pat de buna calitate, deoarece aceasta intra in contact direct cu corpul tau. Lenjeria de pat trebuie sa fie confortabila si sa asigure o aerisire cat mai buna pentru piele. Alege lenjeria de pat din bumbac, deoarece este cea mai ieftina si prezinta o calitate foarte bune. Asigura-te ca este o lenjerie antialergica.

Alimentatia. Este esentiala, daca iti doresti un somn perfect. Incearca sa nu mananci cu 3-4 ore inaintea somnului si asigura-te ca elimini pe cat posibil zaharul si alimentele interzise. O alimentatie de calitate nu doar ca iti asigura un somn bun, dar iti ofera si sanatate si frumusete, pe termen lung.

Orele de somn. Cele mai indicate ore de somn sunt intre 22:00 si 2:00. Daca reusesti sa le prinzi, iti poti asigura o odihna de cea mai buna calitate.



lenjerie de pat