Dobandirea permisului de conducere auto reprezinta o necesitate pentru majoritatea candidatilor la sustinerea probei teoretice si probei practice in acest sens.

Dobandirea permisului de conducere auto reprezinta o necesitate pentru majoritatea candidatilor la sustinerea probei teoretice si probei practice in acest sens.

Astfel, viitorul sofer va trebui sa treaca prin doua etape pentru a dobandi calitatea de conducator auto. Prima este reprezentata de parcurgerea unui curs de legislatie rutiera, care include notiuni de legislatie rutiera, precum si notiuni de mecanica, de acordare a primului ajutor si de conduita preventiva in trafic, toate fiind indispensabile unui sofer responsabil si unui candidat la sustinerea examenului teoretic si practic pentru obtinerea permisului de conducere auto. Dupa parcurgerea notiunilor teoretice, candidatul va trebui sa sustina un examen de cunostinte teoretice. Acest examen difera in functie de categoria de permis solicitata. Diferentele constau in numarul de intrebari totale incluse in chestionar, numarul minim de raspunsuri corecte necesare pentru promovarea examenului si timpul alocat pentru a raspunde la aceste intrebari. Astfel, acestea sunt structurate pentru categoriile A, B, C, D si E si de asemenea pentru redobandirea permisului in cazul suspendarii acestuia pe o perioada de 30, 60 sau 90 de zile, conform prevederilor legale in vigoare.

Astfel de chestionare auto ofera posibilitatea cursantului de a-si verifica cunostintele dobandite in urma parcurgerii cursului de cunostinte teoretice si de a se familiariza cu modul de examinare. Candidatul la sustinerea probei teoretice a examenului pentru dobandirea permisului de conducere auto  are astfel oportunitatea de a accesa chestionare auto drpciv identice cu cele care vor fi parcurse in timpul examenului propriu zis. Candidatul se obisnuieste astfel cu interfata, cu grafica chestionarelor, acestea nemaireprezentand o noutate pentru acesta, si inlatirandu-se astfel o parte din factorii care conduc la nepromovarea examenului din cauza neatentiei si nefamiliarizarii cu tipul de intrebari.

Tipurile de intrebari difera si ele. Intrebarile au trei variante de raspuns. Exista intrebari cu un singur raspuns corect, dar de asemenea cu doua raspunsuri corecte sau chair trei raspunsuri corecte. Astfel, candidatul trebuie sa fie atent in alegerea raspunsului corect, la intrebarile cu mai multe raspunsuri, nealegerea tuturor variantelor corecte ducand la invalidarea intrebarii. Dupa alegerea numarului maxim de raspunsuri gresite, testul se opreste in mod automat, iar candidatului nu i se permite continuarea sustinerii probei teoretice, acesta nemaiavand posibilitatea de a asigura numarul minim de raspunsuri corecte pentru promovarea examenului. Majoritatea intrebarilor au raspunsuri logice dar exista si asa numitele intrebari capcana, unde neatentia candidatului poate duce la alegerea unui raspuns gresit.

Multitudinea de site-uri care ofera teste pentru verificarea cunostintelor teoretice de legislatie rutiera nu ofera intotdeauna toate si explicatii acolo unde se alege o varianta gresita de raspuns. Astfel, este preferabil sa se aleaga un mod de verificare a acestor cunostinte care sa permita si oferirea unor explicatii in cazul in care nu se alegea varianta corecta de raspuns la intrebare.

De asemenea, foarte important de retinut este faptul ca aceste chestionare trebuie parcurse numai dupa parcurgerea legislatiei auto, chestionarele nefiind o baza de invatare, ci doar de verificare a cunostintelor acumulate.

chestionare auto drpciv drpciv semne de circulatie