Top 8 cele mai sigure masini ale anului 2015

Siguranta ar trebui sa fie criteriul de baza de care un cumparator tine cont atunci cand se orienteaza catre o masina noua. Odata cu avansul tehnologiei si dezvoltarea numeroaselor sisteme auxiliare de siguranta pentru pasageri, copii si pietoni, listele de automobile care obtin cotarea de 5 stele in testele de siguranta creste de la an la an.



In anul 2015, nu mai putin de 8 modele de masini au intrat in topul pentru cele mai sigure masini ale anului, fiind cotate cu 5 stele.



Volvo XC90 - Volvo s-au numarat intotdeauna printre marcile de masini cu cele mai bune rezultate la testele de specialitate iar compania are inclusiv un birou dedicat cercetarii pentru imbunatatirea sigurantei Volvo’s Traffic Accident Research Team care a investigat peste 43.400 de accidente rutiere in tata lumea din anul 1970 si pana in prezent. Misiunea Volvo este aceea de a fi pionieri in privinta sigurantei in trafic iar noul model demonstreaza aceasta ambitie pe deplin cu noi sisteme de franare automata si realizata dintr-un material usor dar super rezistent.



Subaru Legacy - Subaru Legacy este o masina cu rezultate excelente atat in testele de impact frontal cat si cele de impact lateral fiind cotata cu maximul de stele in textele de specialitate. Acest autoturism include monitoare pentru unghiul mort, sisteme de alarma pentru iesirea de pe banda de circulatie si sisteme de alarma pe spate, este echipata cu airbag-uri inclusiv in versiunea standard dar si un sistem ultra modern de asistenta a soferului, EyeSight.



Hyundai Genesis - Hyundai Genesis intra in topul celor mai sigure autoturisme de serie din anul 2015 cu numeroase sisteme de siguranta pentru modelul standard, fabricata din materiale rezistente si cu performanta excelenta la drum. Acest mod este dotat cu airbag-uri pentru soferi, laterale si laterale pentru cap, ABS pe toate rotile, asistenta la franare, monitor pentru unghiul mort, control electronic al stabilitatii si control al tractiunii. La testele de coliziune frontala, laterala, si rostogolire Hyundai a obtinut maximul de punctaj.



Mazda 3 - Mazda 3 este una dintre cele mai accesibile masini din clasa sa, insa acest lucru nu inseamna ca face compromisuri in ceea ce priveste calitatea. Cu o cotare de 9.7 la siguranta pe site-urile de specialitate si 5 stele la testele de siguranta (mai putin la cel de rostogolire, la care a obtinut 4 stele), aceasta Mazda impresioneaza cu manevrabilitatea si stabilitatea directiei. Aceasta masina este dotata cu airbag-uri pentru soferi si pasager inclusiv airbag-uri laterale pentru corp si cap, control electronic al stabilitatii, ABS pe 4 roti, asistenta la franare, control al tractiunii.



Mercedes Benz M Klasse - Mercedes Benz M Klasse este nu doar una dintre cele mai elegante masini de lux de pe piata in momentul actual, ci si una dintre cele mai sigure. Cu rezultate de top la testele NCAP, acest automobil demonstreaza ca luxul si siguranta merg perfect mana in mana.



Subaru Outback - Subaru Outback este o alta masina cotata cu 9.7 pentru siguranta pe testele de specialitate cu rezultate de 5 stele la testarile de coliziune efectuate de National Highway Traffic Safety Administration mai putin in ceea ce priveste rostogolirea, la care a obtinut 4 din 5 stele. Aceasta masina de teren este excelenta pentru off road, in mod special pe teren cu inclinatie mare si aderenta proasta din cauza noroiului. Subaru Outback este echipat cu airbag-uri sofer si pasager, control electronic al stabilitatii, ABS pe 4 roti, asistenta la franare si control al tractiunii.



Chrysler 200 2015 - Chrysler este o masina eleganta dar cel mai important, o masina sigura, usor de condus, cu un motor puternic si o cabina rezistenta. Pe site-urile de specialitate acest autoturism este cotat cu 9.7 puncte pentru siguranta, 5 stele pentru impact frontal si lateral si 4 stele pentru rostogolire. Masina este dotata cu airbag-uri pentru soferi si pasageri, ABS pe toate cele 4 roti, asistenta la franare, control electronic al stabilitatii si control al tractiunii.



Mazda CX-5 - Topul este incheiat de o a doua masina a celor de la Mazda, de data aceasta CX-5, ideal atat pentru oras cat si pentru teren accidentat care se remarca de asemenea printr-o manevrabilitate excelenta. Aceasta Mazda este cotata cu 9.3 pentru siguranta pe site-urile de specialitate obtinand 4 stele la impact frontal, 5 la impact lateral si 4 la rostogolire. Mazda CX-5 este dotata cu airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, control electronic al stabilitatii, control al tractiunii, ABS pe toate cele 4 roti si asistenta la franare.



Cauta pe ODAT.ro mai multe topuri din domeniul auto.