De ce merita sa alegi o pompa de vopsitorie airless

Diferenta, pe scurt

Spre deosebire de o pompa de vopsit cu aer, care este dependenta de compresor pentru a pulveriza vopseaua cu presiune, pompa de vopsitorie airless nu are nevoie de acesta. In schimb, pompa airless are la baza o pompa actionata de motor electric pentru a presuriza si a impinge vopseaua in duza pistolului de pulverizare. Presiunea ridicata din interiorul pistolului atomizeaza vopseaua, ceea ce inseamna ca o pulverizeaza foarte fin, cu o cantitate minima de vopsea si creaza la minim a gazele nocive de solvent.

Beneficii

Cu ajutorul pompei de vopsitorie airless se pot realiza rapid proiecte mari, de o calitate satisfacatoare si pentru cele mai riguroase cerinte. Aceasta este extrem de portabila, poate avea sistem de suctiune din galeata sau rezervor si poate pulveriza orice tip de vopsea, grund, inclusiv vopsea cu vascozitate ridicata si bicomponente.

Pompele airless au toate in componenta:

- furtun, ce poate avea diferite lungimi in functie de performantele pompei. Acesta duce la o mobilitate mult mai mare a vopsitorului si o usurare mare a pistolului.

- pistol, acesta permite vopsitorului sa controleze fluxul de vopsea. Cand se actioneaza tragaciul, se deschide o supapa ce permite materialului sa fie pulverizat prin duza.

- pompa, la baza sunt 2 principii de functionare, cu membrana sau cu piston. Pompa cu membrana este recomandata pentru vopseluri cu grad mare de vascozitate in timp ce pompele cu piston sunt cele mai raspandite datorita costurilor mici de achizitie si presiunii ridicate.

Pompa cu piston

Principiul de functionare consta in deplasarea pistonului in sus, ce creeaza efectul de suctiune a materialului, iar pe masura ce se deplaseaza cu forta in jos, impinge vopseaua in furtunul de inalta presiune. Aceasta miscare are carezultat o presiune atat de mare incat vopseaua este atomizata la trecerea prin duza pistolului.

Pompa cu membrana

In cazul pompelor cu membrana, un piston actionat de motorul electric creaza presiune uleiului hidraulic ce transmite presiunea sub forma de vibratii catre diafragma, vibratie ce creaza efectul de pompare al materialului. Astfel, singurele piese in miscare ce intra in contact cu materialul este membrana din material plastic-teflonat si doua valve – una de admisie si alta de refulare, fapt ce duce la o curatare usoara a utilajului. Pompele cu membrana pot procesa atat materiale pe baza de apa cat si pe baza de solvent, precum si materiale foarte fluide sau vascoase.

Pentru a compara oferta noastra completa de pompe pentru vopsitorie airless, click aici.

Magazin pompe airless Solmat.ro

Magazin pompe airless Solmat.ro

pompa airless pompa vopsitorie