Cumpara online de Hope Friday, pe 26 octombrie, iar contravaloarea produselor va fi donata pentru cauze umanitare

Intr-o perioada in care toata lumea asteapta Black Friday si reducerile de toamna din magazinele online, ai ocazia sa cumperi produsele dorite si sa faci in acelasi timp si o fapta buna, daca faci shopping de Hope Friday / Vinerea Sperantei, pe 26 octombrie.

Evenimentul se afla la cea de a patra editie si inseamna ca fiecare magazin online inscris in Hope Friday va dona contravalorea vanzarilor inregistrate pe 26 octombrie catre asociatii caritabile, atunci cand alege sa isi redistribuie 20% din impozitul datorat statului, in temeiul Legii Sponsarizarii 32/1994.

In vreme ce unele magazine inscrise se raporteaza la cuantumul vanzarilor de Hope Friday pentru a stabili cat anume vor dona pentru caritate din acest maximum de 20% din impozitul pe venit, altele si-au asumat de la bun inceput ca vor dona suma maxima legal, cum sunt cele detinute de Global Network, care deja a oferit sponsorizari in valoare de 40.000 de lei anul acesta.

Cum functioneaza Hope Friday, in 5 pasi simpli

1. Magazinele online se inscriu pe lista companiilor participante si se angajeaza sa doneze contravalorea incasarilor totale sau partiale de Hope Friday catre o cauza nobila, in limita celor 20% (procent prevazut in lege).

2. In ziua evenimentului (pentru 2018 data stabilita este 26 octombrie) cumparatorii plaseaza comenzi online in magazinele inscrise pe lista participantilor Hope Friday.

3. Comenzile sunt preluate si expediate clientilor conform procedurii standard (prin curierat, produse perfect functionale, cu garantie, foarte bine impachetate).

4. Magazinele participante colecteaza sumele incasate in ziua derularii evenimentului Hope Friday (pentru 2018, data stabilita este 26 octombrie).

5. Sumele colectate sunt directionate direct sau sub forma de produse catre asociatii sau institutii aflate in dificultate.

Iata lista magazinelor online care participa anul acesta: Drimus.ro, Ergos.ro, EvoHoreca.ro, Pestre.ro, MindBlower.ro, BeKid.ro, Borealy.ro, Spy-Shop.ro, Vent-sys.ro, Colorit.ro, Gadgetway.ro, Bebe-toys.ro, SaltSib.ro.

Cum poti sustine tu Hope Friday?

1. Distribuie pagina evenimentului Hope Friday 2018, pentru ca prietenii tai si prietenii prietenilor tai sa aiba ocazia de a participa si a contribui la extinderea acestui fenomen de binefacere.

2. Distribuie pagina evenimentului Hope Friday 2018 pentru a stimula alte firme si companii sa se implice si sa se inscrie pe lista magazinelor online participante.

3. In data de 26 octombrie 2018 cumpera produse din magazinele online

www.drimus.ro, www.ergos.ro sau din alte magazine inscrise in program. Tu vei primi produsele acasa conform comenzii plasate, iar banii pe care ii platesti pentru acele produse vor fi folositi pentru donatii spre cauze nobile.

A beneficiat cineva cu adevarat pana acum de donatii rezultate in urma desfasurarii evenimentului Hope Friday?

Desigur. Notam mai jos cateva exemple de asociatii care au primit sponsorizari prin programul Hope Friday:

* Asociatia Scoala Mamei Junior

* ORGANIZATIA SUEDEZA PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

* StartEvo

* ATCA - Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

* Asociatia de Dezvoltare, Evolutie si Educatie-ADEE.

* Asociatia Copiii cu Probleme Devin Campioni

* ASOCIATIA EVOLUTION CENTER - HEALTH ABOUT SOUL AND MIND

* Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 4

* Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3

Evenimentul Hope Friday are temeiul legal oferit de Legea Sponsarizarii 32/1994, prin care societatiile comerciale ce inregistreaza profit pot redistribui 20% din impozitul datorat statului catre Asociatii, Organizatii si Fundatii.

Va invitam sa priviti Hope Friday ca pe o oportunitate de a face bine, ca pe un parteneriat intre dumneavoastra si magazinele online participante, de pe urma caruia vor beneficia oameni mai putin norocosi: copii bolnavi sau cu probleme grave, varstnici cu dizabilitati, persoane implicate in gestionarea acestor situatii delicate, organizate in asociatii si institutii de sustinere.